BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  GÜNCEL

Poliste Atabeyler değişikliği

Atabeyler çetesi operasyonuna adı karışan iki polis şefinin görev ve görev yerleri değiştirildi.

Abone ol

Atabeyler çetesi operasyonuna adı karışan iki polis şefinden birinin görevi, diğerinin ise görev yeri değiştirildi. Merzifon Emniyet Müdürü Raşit Çavdar Amasya Emniyet Müdür Yardımcılığı'na kaydırılırken; terörle mücadeleden sorumlu Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş'e trafik şubeleri bağlandı.
Tutuklanan Yüzbaşı Murat Eren, Genelkurmay Askeri Savcılığı'na verdiği ifadede; eylem planlarından Merzifon Emniyet Müdürü Çavdar ve Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Özdeş'in de haberi olduğunu iddia etmişti. Tutuklanan işadamı Yunis Akkaya ile Merzifon'a giderek Çavdar'ı ziyaret ettiklerini anlatan Eren, eylem planlarını Çavdar'la paylaştıklarını; ilk başta kendilerine sıcak yaklaşan Çavdar'ın, daha sonra "İyi düşünmek lazım" diyerek araya mesafe koyduğunu ileri sürmüştü.

Eren, Çavdar'ın tavsiyesi üzerine Çorum'a giderek Özdeş'le de görüştüklerini; ancak Özdeş'e eylem planlarını tam olarak anlatmadıklarını söylemişti. Bu iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı iki mülkiye başmüfettişi görevlendirmişti. Soruşturmanın ardından Çavdar'ın görev yerinde, Özdeş'in de görevinde değişiklik yapıldı.

Kaynak: Radikal