BIST 10.286
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.395,81
HABER /  GÜNCEL

Kent trafiği rahatlayacak

Kadir Topbaş, İstanbul ulaşım sorununun çözümünün raylı sistemde olduğunu söyledi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yatırım bütçesinin yüzde 65'ini ulaşıma ayırdıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grubunun Büyük Abant Otelde düzenlediği istişare toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, şehrin en büyük sorunlarından bir tanesinin ulaşım olduğunu ifade ederek, ''İstanbul'da, ulaşımında geldiğimiz noktayı, yapmamız gerekenleri özet olarak anlatmaya kalksam beş saat konuşmam lazım. Şu anda 47 kilometre raylı sistemimiz var. İnşaat halindeki çalışmamızda da 72
kilometreye ulaştık. Birçok semtimizde raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

İstanbul'da taşımacılığının raylı sistemle yapılması gerektiğinin bilincinde olduklarına işaret eden Topbaş, kent trafiğinin rahatlatılması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Topbaş, şunları söyledi:

''Devam eden çalışmaların dışında '200 çözüm daha' dedik. Bunlarla ilgili olarak da çok ciddi mesafeler aldık. Şu anda İstanbul'un her tarafı şantiye, her tarafında yol ve kavşak düzenleme çalışması var. 21 Haziran tarihinde, tamamlanan 21 çalışmayı hizmete açarak, 21 temel atıyoruz. Geldiğimiz günden bu güne kadar 70 tane kavşak ve yol çalışması yaptık. E-5'i Avrupa yakasında 12 şeride çıkarıyoruz. İstanbul'da hummalı bir çalışma var. Bu dönem ulaşımın büyük ölçüde çözüldüğü bir dönem olarak anılacak. Biz, yatırım bütçemizin yüzde 65'ini ulaşıma ayırdık.''

''DENİZ ULAŞIMI İÇİN 20 VAPUR ALINACAK''
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toplaş, deniz ulaşımında ciddi bir mesafe almak için çalıştıklarını kaydederek, ''Mevcut vapurlar devam edecek. Birileri zannediyor ki bunlar gidecek... Hayır, gitmeyecek. Biz bunların bakım ve onarımını yaptık.

Geçmişte bunların bakım ve onarımları yapılmadığı için devre dışı bırakılmışlar. Bunlardan bir tanesini biz geldikten sonra devreye soktuk. Biz bunları yeniliyoruz, altlarını temizliyoruz'' diye konuştu Denizden, yüzde 3-4 oranında istifade ettiklerine işaret eden Topbaş, ''bu oranı yüzde 10'a çıkaracaksak bunlar yetmeyecek, yeni ilaveler yapacaksın. Yeni ilave vapurların modellerini ve tasarımlarını halkımıza sunduk. İlk etapta 20 tane alınacak. Bunlar da 5'erli gruplar halinde alınacak ve yerli imalathanelerde yapılacak'' diye konuştu.