BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  POLİTİKA

Mumcu anketlere çattı

Anavatan lideri Erkan Mumcu, kamuoyu anketlerinin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Abone ol

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, kamuoyu anketlerinin gerçeği yansıtmadığını savunarak, ''Anketlerde parayı veren düdüğü çalıyor'' iddiasında bulundu.

Erkan Mumcu, eşi Işın Mumcu ile partisinin eski Adana İl Başkanı Namık Akay'ın oğlu Mustafa Akay'ın düğün törenine katılmak için geldiği Adana'da, bu sabah bir partilinin çiftlik evinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mumcu, bazı kuruluşlar tarafından yapılan seçim anketlerinin hatırlatılması üzerine, ''Anketlerde parayı veren düdüğü çalıyor, ciddiye almıyorum. Oylarını yükselten yegane parti ANAVATAN'dır. Bunu görmezden gelerek kimse siyaset yapamaz. Önümüzde seçimlere 6 ay veya 1 yıl gibi bir süre var. Kimse milletin vicdanına kelepçe vurmasın. Baraj gibi küçük hedeflerle meşgul değiliz. Ben millete inanıyorum'' diye konuştu.

Olası bir seçim sonrası tek partili bir iktidar olup olmayacağına milletin karar vereceğini belirten Mumcu, ''Hükümetin tek partili veya çok partili olacağına meclis karar verir. Milletin yerine geçerek konuşanlar hep kaybeder'' dedi.

Mumcu, olası bir baskın seçim öngörüp görmediğine ilişkin bir soruya ise ''Her şey mümkündür, biz ANAVATAN olarak hazırız'' yanıtını verdi.

DYP ile olası bir birlikteliğin önünü ise ''başlayabilir'' veya ''Başlamaz'' diye bir spekülasyonla tıkamak istemediğini de vurgulayan Mumcu, şunları kaydetti:

''Eğer bu işler halka samimi gelmezse, millet için yapılmazsa bir gelişme gösteremez. Seçim yaklaşıyor, her şeyi milletin isteğine ve arzusuna göre yapmak lazım. Bu senaryolar her zaman da başarılı olmayabiliyor. Mutlaka birleşik bir yapı içerisinde bulunmak isteniyorsa, benim kişisel görüşüm, milletin iradesinin, arzusunun karşısında durulmaz. Mühendislik eseri senaryolarla bu işler olmuyor.''

Mumcu'nun, akşam saatlerinde, ANAVATAN Hatay milletvekili Züheyir Amber'in kızının düğün törenine katılmak üzere Hatay'a geçeceği bildirildi.