BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,13
ALTIN 2.470,26
HABER /  GÜNCEL

Polise polis tacizi

İki bayan polis, meslektaşları erkekleri taciz ve sekse zorlamaktan mahkemeye verdiler

Abone ol

İNTERNETHABER

İki bayan polis memuru, üç erkek meslektaşları hakkında 1,5 milyon dolar (2,280 milyon YTL)tazminat davası açtılar.

Julie Facey ve Paula Church adlı iki bayan polis memuru, iki yıla yakın süredir, üç erkek polisten gördükleri muameleye dayanamadıkları ve tacizin boyutlarının artık sözle ya da el hareketleriyle sınırlı kalmadığı için dava açtıklarını söylediler.

Stratford İş Mahkemesi'nde açılan tazminat davasının miktarı erkek polisleri dumura uğrattı. Kadınların onları dava edebileceklerini düşünmeyen üst düzey polis memurları, suçlamaları agresif bir tavırla reddediyorlar. Ancak Julie Facey'in yine polis olan eşi de karısının haklı olduğunu ve suçlanan memurlarının evlerine de sürekli taciz içeren mesajlar gönderdiğini söyledi.

Polisi, polise şikayet etmeyi bile denemiş bayanlar ancak bu sefer de sürgün gibi atama tehditleriyle karşı karşıya kalmışlar.

33 yaşındaki memur Julie Facey, dava ettiği memurlardan birinin, onu yalnız yakaladığı anda çok çirkin tekliflerde bulunduğunu söylüyor. İddiasına göre, erkek memurlardan biri, polis aracının kullanırken pantolonunu indirip kadını ona bakmaya zorlayarak, kendisiyle 'ilgilenmesini' istemiş.

35 yaşındaki memur Paula Church ise aynı erkek memurun, kendisini üç kez sıkıştırıp elle taciz ettiğini iddia ediyor. Bir diğer erkek polisin de, rızası olmadan onu kenara çekip zorla öptüğünü kollarını sıkıca tutarak iç çamaşırı hakkında sorular sorduğunu ve iş başındayken bile sürekli taciz ettiğini söylüyor.

Church, bu memurun 'her hangi birine bir şeyden bahsedersen seni öldürüm' dediğini ve evinin önüne kadar gelerek arabasının üzerine ölümle ilgili şiirler bıraktığını da ekliyor.

Üçüncü polis memuru da, memur Facey'i  'seksi kuş'  olarak çağırmak ve kadın hakkında sağda solda cinsellik içeren şeyler anlattığı gerekçesiyle suçlanıyor.

Facey, geçen eylül ayında artık dayanamayarak polis şefine şikayette bulunuyor. Ama evli olan şef de, kadının saçlarını okşayıp, vücuduna dokunarak 'sen çok tatlısın ve tam bir bebeksin' diyerek olan biteni normal bulduğunu, bir sorun olmadığını söylüyor. Facey'e, her sabah işe gelmek için tek nedeninin kendisi olduğunu söyleyen şef, arkadaşlarını 'şikayet etmemesi gerektiğini' ekliyor.

Üç erkek polisten ilkini geçen mart ayında mahkemeye veren kadınlar, ellerinde yeterli kanıt olmadığı için diğerlerini verememişlerdi. Ama şimdi, işin içine polis şefi de girince üç memurda taciz ve şiddet suçlamalarıyla yargılanıyorlar.