BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.521,56
HABER /  DÜNYA

İsrailin elindeki nasıl bir silah?

Misket bombasına benzetildi meğer yeni bir silahmış. Uzmanlara göre bu silah obüslerden atılıyor ve yerdeki bombaları imha ediyor.

Abone ol İsrail tank ve zırhlı araçlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus bölgesini boşalttığı bildirildi.

Uzmanlar ise İsrail'in kullandığı bombalara dikkat çekiyor. Bu bombalar tanklardan değil, obüslerden atılıyor. Misket bombası değil ama nükleer özellik taşıyor.


Askeri uzmanlar, 155 milimetrelik obüsler aracılığıyla atılan bombaların, İsrail ordusunca ilk kez bu operasyonda kullanıldığının görüldüğünü belirtiyor.

Fanatik Yahudiler, Filistin'deki
katliamı büyük keyifle izliyor.

YERDEKİ PATLAYICIYI YOK EDİYOR

Savaş uçakları ya da Apaçi veya Kobra helikopterlerinden değil, obüslerden atılan bu bombalar, aslında tek bir bomba ve havada, havai fişek benzeri görüntüler oluşturarak açılıyor. Bu bombaların kullanılma amacının, yerde bulunan patlayıcıların tahrip edilmesi olduğu ifade ediliyor.

Bu tek bombadan dağılan parçacıkların her biri, yere yaklaştığında infilak ediyor ve yüzeydeki mayın ve patlayıcı tuzaklarını bertaraf ediyor.

KİMYASAL BİR KARIŞIM

Uzmanlara göre, bunlar bilinen misket bombalarından farklı ve kimyasal bir karışım.

İsrail tam bir soykırım yapıyor. Dün
vurduğu BM'ye ait okulda tek bir
Hamas militanı bile çıkmadı.

SİVİL KATLİAMIN ÜRKÜTEN
KARELERİ İÇİN TIKLAYIN!

F-16'LARDAKİ YENİ KORUMA

F-16'lardan ve taarruz helikopterlerinden yapılan bombardımanlarda ise yerden gelecek füze tehditlerine karşı hedef şaşırtmak için ısı saçılıyor ve bu ısı, bombaların atıldığı sırada beyaz sisler yayıyor. Roket veya füzelerin ısıya karşı duyarlı olması ve bu hedeflere kilitlenmesi nedeniyle, dağılan ısı yerden atılan füzeleri yanıltıyor.

Bombardımanlarda gözlenen ve geceleri kullanılan salkım aydınlatma mermileri de, operasyondaki askerlerin gece koşullarında etraflarını, muhabere sahalarını görebilmelerini sağlıyor.

İSRAİL TANKLARI ÇEKİLİYOR

Gazze'deki son duruma gelince...

Filistinli görgü tanıkları, 10 kadar tankın işgal ettiği bölgeyi terk ettiğini ve güvenlik duvarının İsrail tarafına geçtiğini aktardı. İsrail ordu sözcüsü ise, haberi ne doğruladı ne yalanladı. İsrail tankları dün sabah saatlerinde Han Yunus'a girmişti...

KATLİAMA 3 SAATLİK MOLA

İsrail askeri sözcüsü Avital Leibovich, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, ordunun her gün 3 saat Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı keseceğini açıkladı. Sözcü, yerel saatle 11.00 ile 14.00 arasında bombardımanların duracağını kaydetti.


Hava ve deniz destekli operasyon

İsrail'in tanklar, piyadeler, istihkam birlikleri ve istihbarat birimleri ile
karadan da genişlettiği saldırı, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin de desteğinde sürüyor. Ordu, dün gece de Gazze Şeridi boyunca 40 hedefi vurdu.

Bu hedefler arasında roket rampaları, Hamas militanları, militanlarca kullanılan sığınaklar da yer alıyor. Alınan bilgiye göre, militanların evlerinin altında bulunan ve saklanmaları için kullanılan 10'un üzerinde tünel de vurulan hedefler arasında yer alıyor.

Hamas, Mısır'ın ateşkes planını gözden geçiriyor

Reuters haber ajansına konuşan Filistinli bir yetkili, Hamas'ın, plan üzerinde anlaşma olasılıklarını gözden geçirdiğini, konunun, Hamas temsilcileriyle Mısırlı yetkililer arasında son birkaç gün içinde yapılan görüşmelerin ana maddesini oluşturduğunu söyledi.

İsrail, Mısır'ın, derhal ateşkes yapılmasını öngören anlaşma planına dair henüz bir açıklama yapmadı. Ateşkes planı, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek tarafından, Fransa

HANİ OKULDA HAMAS MİLİTANI VARDI?

BM, İsrail'in dün bombaladığı okulda Filistinli silahlı militanlar bulunduğu iddiasını yalanladı. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kurumunun sözcüsü Chris Gunnes, AFP muhabirine, "Yaptığımız ilk soruşturma sonucu, okulda silahlı militan bulunmadığına yüzde 99,9 kani olduk" dedi. Sözcü, bağımsız soruşturma yapılmasını istediklerini de belirtti ve "Savaş kuralları çiğnenmişse suçlular yargılanmalı" diye konuştu
Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önerilmişti.

İsrail Gazze saldırısının nihai aşamasını tartışacak


Bu arada İsrailli yetkililer, Gazze saldırısındaki nihai aşama olarak gösterilen, askerlerin kent merkezlerine saldırması emrinin verilip verilmemesiyle ilgili kararı bugün tartışacak.

İsrailli siyasi kaynaklar, 12. gününe giren Gazze saldırılarının 3. ve son aşaması olarak gösterilen planı Başbakan Ehud Olmert'in güvenlik kabinesinin bugün toplanarak ele alacağını belirterek, bakanların planın karara bağlanmasıyla ilgili oylamayı erteleyebileceğini kaydetti.