BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Gözaltına alınan 1 numara mı?

Ergenekon'daki gözaltılarda en çarpıcı isim... Kimilerince 1 numara olduğu söylenen kişi gözaltında..

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Ergenekon'un son dalgasında gözaltına alınan bir isim şoke etti. Bu isim Eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç... Paşa'nın Ergenekon'un 1 numarası olduğu iddiaları vardı.

1 NUMARA O MU?
Ergenekon'un bugün gerçekleşen sürpriz son dalgasında evinde arama yapılan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç Paşa ile ilgili; Ergenekon Örgütlenmesininin 1 Numara'sı olduğu iddialarını Ergenekon hakkında kitap yazan ve 1 Numara'nın kim olduğunu bildiğini iddia eden gazeteci yazar Şamil Tayyar ile 2 gün önce konuşmuştuk.


KEHANET İKİNCİ KEZ TUTTU 

İNTERNETHABER dün manşetten
Kılınç Paşa 1 numara mı? diye haber
yapmıştı. Bu soruyu Ergenekon
uzmanı olarak nitelenen gazeteci
Şamil Tayyar'a sormuştuk. O çarpıcı
röportajı okumak için TIKLAYIN 

Röportaj sırasında Tayyar, Ergenekon savcılarının hazırladığı iddianamede yapılan 1 Numara tarifinin Tuncer Kılınç Paşa'yı işaret ettiğini ancak kendisinin bu düşüncede olmadığını söylemişti. Bu haber dün İNTERNETHABER'de gün boyu sürmanşette, "1 Numara Tuncer Kılınç mı?" başlığıyla yayınlandı. Tuncer Kılınç ya da başka bir kaynaktan habere tepki ya da itiraz gelmedi. Haberimiz hala yayında iken; Tuncer Kılınç'ın evine polisler gitti.

SAVCININ İDDİANAMESİNDE 1 NUMARA O

İddianamedeki 1 Numara tarifine uyan Tuncer Kılınç'ın evinde arama yapıldığının duyulması üzerine, Şamil Tayyar'a gelişmeleri sorduk. Tayyar, "Ben savcıların iddianamesindeki tarifin Tuncer Kılınç Paşa'yı işaret ettiğini ve tahminlerin bu yönde olduğunu, kamuoyunda bilinen konuşulan isim olduğunu söyledim. Ancak, 1 Numara olduğunu söylemedim. Savcıların Tuncer Kılınç Paşa'ya operasyon yapılmasını gerektiren ne tür bilgilere sahip olduklarını bilmiyorum" dedi.

TAYYAR'IN İKİNCİ KEHANETİ DE TUTTU

Tayyar daha önce; Tuncay Özkan'ın gözaltına alınabileceğini söylemiş ve ardından Özkan gözaltına alınmıştı. Tayyar, önceki gün de İNTERNETHABER'e verdiği röportajda Tuncer Kılınç Paşa ile ilgili iddiayı açık olarak ilk kez dile getirmişti. Daha açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden; Kılınç Paşaya yönelik operesyon yapıldı.