BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.503,25
HABER /  GÜNCEL

İHHdan Gazzeye yardım eli

İHH'nın son olarak Pazartesi günü uçakla gönderdiği 38 tonluk ilaç ve gıda yardımı dün Gazze'ye ulaştırıldı.

Abone ol Türk yardım kuruluşları, İsrail saldırılarında 600'ü aşkın insanını kaybeden Gazze'ye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Türkiye'den giden yardımlar, Gazze halkının sıkıntılarını bir nebze olsa da gideriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın son olarak Pazartesi günü uçakla gönderdiği 38 tonluk ilaç ve gıda yardımı dün Gazze'ye ulaştırıldı. Son gönderilenlerle toplam Gazze'ye ulaştırılan yardım miktarı 51 ton oldu. İHH, Gazze için şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon YTL değerinde bağış geldiğini açıkladı.

İHH'nın gönderdiği ilaç ve gıdadan oluşan 38 tonluk yardım malzemesi, uçaktan indikten sonra 7 kamyona yüklenerek Refah Sınır Kapısı'nda hiç bekletilmeden Gazze tarafına geçirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri içinde süt tozu, konserve ve çeşitli ilaçların bulunduğu yardımı teslim aldı.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Son gönderilen 38 tonluk yardım da yerine ulaşmış oldu. Böylece İHH tarafından toplam gönderilen yardım miktarı 51 ton oldu. Saldırıların başladığı ilk birkaç gün içinde 450 bin YTL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıttık. Şehit ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin YTL'lik bir yardım yapıldı. Daha sonra içinde ilaç, ameliyat malzemesi, ağrı kesici, sargı bezleri, iğneler vs. olan 13 tonluk tıbbi malzeme Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi. 500 aileye de kumanya ve battaniye yardımı yapıldı" şeklinde konuştu.

10 MİLYON YTL BAĞIŞ GELDİ

Ayrıca Yıldırım, Gazze için şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon YTL değerinde bağış geldiğini, bunun 7 milyon YTL'sinin nakdi bağış, 3 milyon YTL'sinin de ayni bağış şeklinde olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bize gelen yardımları en hızlı şekilde Gazze halkına ulaştırmayı hedefliyoruz. Halkımız Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Fakiri de zengini de Gazze için bağışta bulundu. Ama Gazze'nin yardıma çok ihtiyacı var. Biz bu bağışların devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.