BIST 10.677
DOLAR 32,26
EURO 34,98
ALTIN 2.444,14
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda bomba iddia

Altaylı'dan gündemi sarsacak iddia. Bedrettin Dalan'ı arayarak "seni de alacaklar" diyen medya patronu kim?

Abone ol Gazeteci Fatih Altaylı'dan Ergenekon operasyonuna ilişkin şok iddialar. Buna göre Dalan, Ergenekon'un ya 1 numarası ya da sivil kanadın 1 numarası.

Yine Altaylı ortalığı sarsacak bir iddiada bulundu. Altaylı, Dalan'ı arayan bir medya patronunun "seni de alacaklar" dediği belirtilen ses kaydının Emniyet'te olduğunu ileri sürdü.

Altaylı Habertük ekranlarında Ergenekon operasyonunu yorumladı.

EN AZINDAN SİVİL KANADIN 1 NURAMASI

-Savcı Zekeriya Öz'ün gözünde Bedrettin Dalan ya bir numara ya da en azında Ergenekon'un sivil kanadının 1 numarası.. Yani Ergenekon'daki en üst düzey sivil diye görüyor savcı.

ANİDEN YURT DIŞINA GİTTİ

-Dalan bunu zaten bir süredir hissediyordu. 3.5 ay önce aniden yurt dışına gitti. Önce Avrupa'ya gitti sonra bir ara İngiltere'ye, şimdi bildiğimiz kadarıyla Amerika'da. Son olarak Miami'de olduğu söyleniyor..

CEP TELEFONLARINI KULLANMADI

-Dalan'ın çıkışı çok ani oldu. Öyle bir çıkış yaptı ki çıktıktan sonra, normalde kullandığı cep telefonlarının hiçbirini kullanmaz oldu.

DOSTLARINI BİLE ARAMAZ OLDU

-Nerede olduğuyla ilgili bilgi vermez oldu. Çok sık konuştuğu dostlarıyla bile Türkiye ile temas kurmaz oldu. Sadece aile fertleriyle temas kuruyordu.

BAYRAM ÖNCESİ SAVCI ÖZ DALAN İLE İLGİLİ RESMİ YAZI YAZDI

-Yine Dalan ile ilgili bildiğimiz bir başka gerçek. savcı Zekeriya Öz kurban bayramından hemen önce İstanbul'da Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne Dalan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili resmi yazı yazmıştı.

-Bu Emniyet tarafından doğrulanmadı ama bizim kaynaklarımız Emniyet'e gittiğini söylüyorlardı. Dalan zaten böyle bir şeyi beklediği için yurt dışına gitmişti.

DALAN'I MEDYA PATRONU ARADI

-Yine başka bir iddia var. Dalan'ın yurt dışına gitmesi konusunda daha doğrusu Dalan'ın tutuklanacağı konusunda uyaranın bir medya patronu olduğu söyleniyor.

ABİ SENİ DE ALACAKLAR

-Emniyet kayıtlarında bu uyarıyla ilgili ses kaydının olduğu ve Dalan'a "Abi seni de alacaklar galiba sen de hedeftesin" dediği bir medya patronu yer alıyor, bildiğimiz kadarıyla.

ERGENEKON'UN EN ÜST NOKTALARINDA

-Ama bu ortaya çıkar çıkmaz, konuşulur konuşulmaz ama Dalan'ın savcı Öz tarafından Ergenekon'un en tepe noktalarında görüldüğü hatta 1 numara olarak adlandırıldığı zaten bililiyordu.