BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Polis katiline 5 kez ömür boyu!

Adana'da hırsızlık yaptıktan sonra bir polis memurunu şehit eden sanığa 5 kez ömür boyu cezası verildi.

Abone ol Adana'da, taksi şoförünün cep telefonunu gasbettikten sonra kendilerine müdahale eden polislerden birini şehit edip 4'ünü yaralayan sanıklardan biri için 5 kez ömür boyu, diğeri için ömür boyu hapis cezası istendi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde, 6 Haziranda Seyhan ilçesindeki Çamlıbel Mahallesi'nde polis memuru Muhittin Aksoy'u (44) tabancayla öldüren, Çetin Dere (38), Zekeriya Şölen (35), İlyas Durak (36) ve Ömer Akkul'u (40) yaralayan tutuklu sanıklardan Y.A. (17) hakkında ''adam öldürmek, cinayete teşebbüs, gasp, görevi yaptırmamak ve kasten yaralama'' suçlarından 5 kez ömür boyu ve 15 yıl hapis cezası, R.K. (17) hakkında da ömür boyu ve 27 yıl hapis cezası talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı, iddianamesinde, olay günü Bahadır Saran'ın (35) kullandığı 01 T 0196 plakalı taksiye binen Y.A. ve R.K'nin, Mutlu Mahallesi'nde bıçak zoruyla sürücünün cep telefonunu gasbederek kaçtığını belirtti.

Zanlıların takip sonucu kendilerini yakalayıp kelepçelemek isteyen gasp bürosunda görevli polis memuru Muhittin Aksoy'u beylik tabancasıyla öldürdükleri ve Çetin Dere'yi yaraladıkları ifade edilen iddianamede, Zekeriya Şölen, İlyas Durak ve Ömer Akkul'u da darbettikleri kaydedildi.

İddianamede, elinde kimyasal bulgu tespit edilen Y.A'nın, polis memurunun tabancasını alarak ateş eden kişi olduğunun kesinlik kazandığı ifade edildi.

Polis memuru Çetin Dere, iddianamedeki ifadesinde, aynı bölgede 4 taksicinin gasbedilmesi olaylarını soruştururken, önlerinden geçen Y.A. ve R.K'yi, durumundan şüphelenmeleri üzerine takibe aldıklarını bildirdi.