BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

İzmirde silahlı çatışma

İzmir'in Bornova ilçesinde döviz bürosu sahibiyle şoförü ve koruması, otomobilde uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Abone ol İzmir'in Bornova ilçesinde döviz bürosu sahibiyle şoförü ve koruması, otomobilde uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Sebat Döviz Bürosu'nun sahibi Mustafa Metin, şoförü İlkay Çiçekliyurt'un kullandığı 35 TV 915 plakalı otomobille Bornova ilçesi Manavkuyu semtinde giderken silahlı saldırıya uğradı.

Metin'in içinde bulunduğu otomobile kavşakta yaklaşan kimliği bilinmeyen kişiler, tüfekle ateş açtı. Silahlı saldırıda Mustafa Metin kolundan hafif yaralandı. Şoförü Çiçekliyurt omuzundan, araçta bulunan koruması Sadun Tokay ise kulağına ve koluna isabet eden saçmalarla yaralandı.

Yaralanan döviz bürosu sahibi Mustafa Metin Özel Ege Sağlık Hastanesine, şoförü Çiçekliyurt ile koruması Tokay ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan yaralılardan Metin'in sağlık durumunun iyi olduğu, şoförü ve korumasının hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Polis ekipleri, olaydan sonra, 4 kişi oldukları belirlenen silahlı saldırganları yakalamak için bölgede uygulama başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmada, döviz bürosu sahibi Metin'in Manavkuyu semtine kendisine ait 23 bin metrekarelik arsasını görmek için geldiği, dönüşte silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi. Görgü tanıkları, 4 zanlının olay yerinin yakınında bulunan bir çay ocağında kahvaltı yaptıktan sonra silahlı saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Polisin hastanede görüştüğü Mustafa Metin'in, Manavkuyu semtindeki arsasını kiralayan kişilerin LPG istasyonu kurduğunu, kaçak olduğu belirlenen istasyonun belediye ekipleri tarafından yıkıldığını ve arsayı boşaltmayan kiracıları ile arasında sorunların bulunduğunu iddia ettiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.