BIST 10.157
DOLAR 32,29
EURO 35,01
ALTIN 2.461,89
HABER /  GÜNCEL

Arka sokakta vahşeti yaşadı!

Adana’da, 30 yaşındaki Çiğdem Yeşilçınar, ablasıyla birlikte eve giderken bisikletli kapkaççının saldırısına uğradı.

Abone ol Adana’da, 30 yaşındaki Çiğdem Yeşilçınar, ablasıyla birlikte eve giderken bisikletli kapkaççının saldırısına uğradı. Yeşilçınar, çantasını almak isteyen kapkaççıya direnince yere düşüp, sürüklendi, başını yere çarpıp yaralandı. Bisikletli kapkaççı bir tarlada polisler tarafından yakalandı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Akdeniz Mahallesi Akdeniz Caddesi Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu civarında meydana geldi. İftarda Güneşli Mahallesi’nde oturan annesine misafir olan 2 aylık evli Çiğdem Yeşilçınar, ablası 31 yaşındaki Gülsüm Atakay ile evlerine gitmek üzere yaya yola çıktı. Eve daha çabuk gitmek isteyen iki kız kardeş, kestirme ara sokaklara girip, yürürken, bisikletli 18 yaşındaki Mehmet Karataş yaklaşarak, Çiğdem Yeşilçınar’ın kolundaki çantayı almaya kalktı. Yeşilçınar, çantasını vermemekte direnince düştü, yerde sürüklendi. 3 metre sürüklenen Yeşilçınar, başını yere çarptı, ancak çantayı, askılığı kopmasına rağmen vermedi. Çantayı alamayacağını anlayan zanlı kaçtı. Çiğdem Yeşilçınar çeşitli yerlerinden yaralanırken, kapkaççının saldırısıyla şoke olan abla Gülsüm Atakay çığlık atarak yardım istedi. Olay yerine gelen vatandaşlar, abla kardeşi sakinleştirmeye çalıştı, polisi arayarak, durumu bildirdi.

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
Kısa sürede olay yerine gelen asayiş polisleri ve motosikletli Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu’na bağlı sivil Güven Timi ekipleri, verilen eşkal üzerine bisikletçi kapkaççıyı aramaya koyuldu. Akdeniz Mahallesi’nde zanlıyı bir tarlada kaçarken gören polis, bisiklete araçla çarparak onu düşürüp, yakaladı. Polis, bu kez yaya kaçan zanlıyı koşarak yakaladı. Teşhis için olay yerine götürülen kapkaççı, çevredeki vatandaşlarca linç edilmek istendi. Vatandaşları güçlükle sakinleştiren polisler, gözaltına alınan zanlıyı Köprübaşı Polis Merkezi’ne götürdü.

OLAYI TİTREYEREK ANLATTI
Yaralı Çiğdem Yeşilçınar, çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil Servis’te tedavi altına alınan genç kadının, başını yere düştüğünde yere vurduğu ve vücudunun birçok yerinde sıyrıklar oluştuğu belirtildi.

Olayı titreyerek anlatan Gülsüm Atakay da, “Kardeşimle birlikte eve giderken kısa yoldan gitmek istedik. Bu nedenle ara sokaklara girdik. Issızdı, çok korktuk ama bir an önce eve gitmek istedik. Bu sırada yanımıza bisikletli bir kişi yaklaşarak kız kardeşimin kolundaki çantayı almaya çalıştı. Çantanın kolu koptu. Ancak kardeşim çantayı bırakmayınca sürüklenerek yaralandı. Kardeşimin çantayı bırakmayacağını anlayan kapkaççı çantayı bırakarak kaçtı. Neyse ki yakalandı. Bizi bu hale getirmenin cezasını çeker” dedi.