BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Platonik aşk cinayeti!

İstanbul'da 2 hafta önce yakılarak otomobilin de öldürülen korsan taksicinin katil zanlıları yakalandı...

Abone ol

İstanbul'da 2 hafta önce otomobilinde yakılarak öldürülmüş bulunan korsan taksi şöförü 34 yaşındaki Necattin Yorul’un katil zanlıları yakalandı. Yorul’un eşine ilgi duyduğu için cinayeti işlediğini belirten zanlı ile arkadaşı tutuklandı.

Alibeyköy’de 24 Şubat 2006’da şoför Necattin Yorul otomobilinde yakılarak öldürülmüş bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Yorul’un yakılmadan önce bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bunun üzerine operasyon başlattı. Yorul’un en son telefonla komşusu 25 yaşındaki Tahir Cengiz’le görüştüğünün anlaşıldı. Polis tarafından takibe alınan Cengiz, 15 yaşındaki İ.S. isimli kişiyle birlikte Nurtepe’de yakalanarak gözaltına alındı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Polis ekiplerince sorgusu yapılan Cengiz, cinayeti Yorul’un eşine ilgi duyduğu için işlediğini itiraf etti. Yorul’u Alibeyköy Güzeltepe Mahallesi Ziyagökalp Caddesi’nde bulunan futbol sahasına çağırdığını söyleyen Cengiz, otomobilin arka koltuğundan boynuna plastik ip geçirerek boğazını sıktığını kaydetti.

Yanında getirdiği otomobilin ön koltuğunda oturan İ.S.’nin bu sırada Yorul’u bıçakladığını söyleyen Cengiz, bıçağı daha sonra kendisinin alarak kurbanı bıçaklamaya devam ettiğini öne sürdü. Cengiz, olay yerinden ayrılırken Yorul’un cep telefonunu kibritle aradıklarında otomobilin aniden alev aldığını iddia etti. Cengiz, otomobil yanınca bıçağı gömdüğünü ve olay yerinden uzaklaştığını da belirtti.

Çıkarıldığı Eyüp Adliyesi tarafından suçlu bulunan Tahir Cengiz tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderilirken, İ.S. ise yaşı küçük olduğu için Bakırköy Çocuk Islah Evi’ne gönderildi.