BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bozuk yola fidan diktiler

İki yıldır bozuk yolu tamir etmeyen yetkililerin kayıtsızlığına karşı vatandaşın tepkisi farklı oldu.

Abone ol

Adıyaman’ın Kömür Beldesi’ndeki yolların 2 yıldır onarılmamasını protesto eden kimliği belirsiz kişiler, çukurlara çam fidanı dikti. Fidanları görünce şaşıran sürücüler, protestoculara destek verdi.

Adıyaman’ın merkeze bağlı Kömür Beldesi’ni 45 yerleşim birimine bağlayan yolun 2 yıldan beri onarılmamasını protesto eden kimliği belirsiz kişiler, oluşan çukurlara çam fidanı dikti.


Fidanları görünce şaşıran sürücüler, protestoculara destek verdi. Sürücüler, “Bu yol yıllardır yapılmıyor, her zaman böyle çukur. Yaz geldiğinde defalarca yama yapılsa da çukurlar kışın yeniden açılıyor. Yollara ağaç dikmişler; çok da iyi yapmışlar, kim yapmışsa ellerine sağlık. Umarım yetkililer yolların bu halini görüp utanır da yaptırırlar” diye konuştu.

‘ALTYAPI OLMAZSA ÇÖZÜM BULUNAMAZ’

Protesto şekline şaşıranlardan biri de Kömür Belediye Başkanı Halis Güler’di. Güler, durumu defalarca yetkili kurumlara bildirdiklerini belirterek, “Sabah saatlerinde beldeye geldiğim zaman yol üzerinde oluşan çukurlara kimliği belirsiz kişiler tarafından dikilmiş çam fidanlarını gördüm. Sanırım bölge halkı çukurlara olan tepkisini ortaya koymak için yapmış. Bu yol Köy Hizmetleri’nin görev alanında bulunan bir grup yoludur. Bugüne kadar neden yapılmadığına da bir anlam veremiyoruz. Bu yolda iki yıldır çukurları belediyenin imkanlarıyla dolduruyorum. Ancak her yağmur her yağışında çukurlar tekrar ortaya çıkıyor. Bu yolun tekniğine uygun altyapısı tamamlandığı zaman yol tamamen düzelecektir. Bu yapılmadığı sürece yolu ne kadar yama yaparsanız yapın çare bulamazsınız” dedi.

YOL YENİDEN ONARILACAK

Eşine ender rastlanan protesto şekli, kısa sürede ses getirdi. Başkan Güler’in köy hizmetleri ile yaptığı görüşme sonucu, havaların ısınmasıyla birlikte yolun yapımına başlanacağı bildirildi.