BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cannes Şifre ile açılıyor!

59. Cannes Film Festivali dünyada olay yaratan Da Vinci Şifresi ile açılıyor.

Abone ol

17 Mayıs'ta 59.su düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nde açılışı Ron Howard'ın yönettiği Da Vinci Şifresi ile yapılacak. Yayınlandığı ilk günden bu yana büyük olay yaratan film Cannes'ta da çok konuşulacağa benziyor.
Akıl Oyunları, Apollo 13 gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Ron Howard, Da Vinci Şifresi ile büyük bir başarı elde edeceğe benziyor. Sinema tarihine adını yazdırmış oyunculardan oluşan kadrosu ile Da Vinci Şifresi dünya da olduğu gibi ülkemizde de heyecanla bekleniyor. Filmde baş karakter Dr. Robert Langdon’u Akademi ödüllü Tom Hanks canlandırıyor. Ona Audrey Tautou ve Jean Reno eşlik ediyor.
Festivalin yan bölümü Un Certain Regard açılışını ise Paris, je t'aime (Paris, I Love You) adlı filmin yapacağı duyuruldu.
Birkaç yıldır prodüksiyon aşaması devam eden bu yapım, her biri Paris'in değişik bir bölgesinde geçen beşer dakikalık 20 aşk hikayesinin birleşmesinden oluşuyor.
Projeye katkıda bulunan yönetmenler arasında Alfonso Cuaron, Gus Van Sant, Coen Kardeşler, Alexander Payne, Tom Tykwer, Walter Salles ve Wes Craven gibi birçok ünlü isim bulunuyor.
Filmin oyuncu kadrosunda ise Bob Hoskins, Elijah Wood, Gena Rowlands, Juliette Binoche, Maggie Gyllenhaal, Natalie Portman, Nick Nolte, Steve Buscemi ve Willem Dafoe var. 
                                                                               F.A