BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Saatli bomba paniği

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulvar üzerinde oksitlenme yaparak tuhaf sesler çıkaran telefon korkuttu.

Abone ol

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulvar üzerinde oksitlenme yaparak tuhaf sesler çıkaran ankesörlü telefona ''saatli bomba'' konulduğunu sanan vatandaşlar polisi alarma geçirdi. Bomba imha ekiplerinin 2 saati aşkın yaptığı çalışmayla, güvenlik çemberi kaldırılarak güzergah ve trafik normal akışına döndü.

Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan bir ankesörlü telefondan gelen tuhaf sesleri duyan vatandaşlar, 155 Polis İmdat telefonuna ''telefonun içinde saatli bomba'' olduğu şeklinde ihbarda bulundu.

İhbarı değerlendiren polis ekipleri, telefon kulübesini kontrol ettiğinde ankesörlü telefondan ses geldiğini belirledi. Gece geç saatlerde Atatürk Bulvar'ı güzergahından askeri konvoy geçişinin de yapılacak olması nedeniyle, polis ekipleri, sesin bir bombaya ait olma olasılığı üzerine, alanı güvenlik çemberine aldı. Olay yerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanı ile Telekom ve TREDAŞ görevlileri çağrıldı.

Bir süre ankesörlü telefonu inceleyen bomba imha uzmanı, özel giysi ve fünye kullanmadan bir çengel ve birkaç metre iple ankesörlü telefonda bomba olmadığını belirledi. İpin ucuna bağlı çengelle ahizeyi yerinden oynatan bomba imha uzmanı, daha sonra ankesörlü telefonun ve ahizenin içini de kontrol etti. Sesin bombadan değil, oksitlenme yapan telefon ahizesinden geldiğinin anlaşılması üzerine yaklaşık 2 saati aşkın süreyle kontrol altında tutulan bölgede, güvenlik çemberi kaldırıldı ve trafik yeniden normal akışına döndü.