BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dilenciden ilginç savunma...

Pendik'te, yakalanan yaşlı dilencinin üzerinden servet çıktı. 86 yaşındaki dilenci kendini şöyle savundu?

Abone ol

Pendik'te, zabıta memurları tarafından dilenirken yakalanan 86 yaşındaki Ali Doğan'ın üzerinden 1530 YTL para çıktı.

İlçe merkezinde denetim yapan Pendik Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, demiryolu altgeçidinde dilenen Ali Doğan'ı (86) üst araması yapmak üzere zabıta merkezine götürdü. Burada yapılan aramada, Doğan'ın cep ve çoraplarında 1530 YTL para bulundu.

Zabıta memurlarına çürük dişlerini göstererek ''90 yaşıma geldim. Dişlerimi yaptırmak için dileniyordum'' diyen Doğan hakkında yapılan araştırmada, dilenciliği meslek haline getirdiği ve Sultanbeyli'deki bir otelde kaldığı belirlendi.

Söz konusu otelin çalışanları da, daha önce Kartal Yakacık'taki kızının yanında kalan Ali Doğan'ın, ''aile fertlerinin topladığı paralara el koyması üzerine evden ayrılıp otelde kalmaya başladığını'' ifade ettiğini anlatarak, ''5 gündür burada kalıyordu. Günlüğü 15 YTL'den bir oda tutmuştu'' dediler.

Belediye yetkilileri ise insanların duygularını istismar eden bu tür kişilerin kısa süre içinde çok büyük paralar kazandığına dikkat çekerek, ''Vatandaşlar bu tür insanlara itibar etmesinler. Onun yerine tanıdıkları, bildikleri insanlara yardım etsinler'' diye konuştular.

Pendik Belediyesi, Ali Doğan hakkında yasal işlem yaparak 50 YTL para cezası uyguladı ve üzerinden çıkan paralara Hazine'ye devredilmek üzere el koydu.