BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Arkadaşını cepten bul

İstediğiniz tipte arkadaş arıyorsunuz ama yerini bilmiyorsunuz. Onu da bırakın cep telefonu bulsun.

Abone ol

Dünyada ilk kez Türkiye'de kullanıma sunulan sistemle, cep telefonundan, istenilen özelliklerde aranan arkadaş bulunup, aynı kişinin yeri ayrıntılı harita üzerinden tespit edilebiliyor.

Callcium'dan yapılan açıklamada, şirketin mobil hizmetleri tanıtılarak, son uygulama hakkında detaylı bilgi verildi. Açıklamada, Callcium sayesinde istenilen özelliklere sahip arkadaş bulunabileceği, hatta dilenirse nerede olduklarının ayrıntılı bir harita üzerinde görülebileceği aktarıldı.

Arkadaş bulma özelliğinin yanı sıra haber ve bilgilendirme servisleri gibi diğer pek çok hizmetin de Callcium'da ücretsiz olarak yer aldığı aktarılan açıklamada, sistemi cep telefonundan yüklemek için wap.callcium.com ya da bilgisayardan www.callcium.com adresini ziyaret ederek, ücretsiz mobil hizmet paketini sunan Callcium cep telefonuna indirilerek kullanıma açılabiliyor.

Callcium üyesi olduktan sonra istenirse kullanıcı adı bilinen kişiler listeye eklenerek ya da belirtilen özelliklere göre arkadaş aranabilecek.

Yaş, cinsiyet, ilgi alanı gibi özelliklere göre listeleme yapılmasını sağlayan arama fonksiyonları bulunan sistemde, arama sırasında aynı bölgede bulunan kişilerin listelenmesi de istenebiliyor. Arama sonucunda bulunan kişilerle ''neredeyse ücretsiz olarak'' GPRS üzerinden mesajlaşabilme, sesli sohbet yapabilme imkanı tanıyan Callcium'un aranan kişinin o an nerede bulunduğunu da gösterdiği ve o kişiyle aynı bölgeye gelindiğinde uyarı verdiği aktarıldı.

Türkiye ve dünyadan haberler, döviz kurları ve Borsa verileri, hava durumu, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın tüm uçuş bilgilerini takip edebilen sistem sayesinde restoranların güncel mönüleri resimli olarak görüntülenip, tek bir tuşa basarak sipariş iletilebiliyor.

Dünyada ilk kez Türkiye'de kullanıma sunulan sistemin yakın zamanda ABD ve Hindistan'da da kullanıma açılması bekleniyor.