BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler Erdoğana çalışıyor

Başbakan Erdoğan tazminat zengini çıktı. En büyük müşterisi gazeteciler. Kazandığı para da hayli yüklü.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz "kişilik haklarına saldırıldığı" gerekçesiyle 71 kişi hakkında dava açtı. Erdoğan, açtığı davalardan 254 milyar lira tazminat kazandı. En çok gazetecileri mahkemeye veren Erdoğan, sonuçlanan 31 davada haklı bulundu.

Erdoğan'ın, Başbakan olduktan sonra 71 kişi hakkında dava açtığı ortaya çıktı. Sonuçlanan 46 davadan 31'inde mahkeme tarafından haklı bulunan Başbakan Erdoğan, açtığı davalardan toplam 254 milyar lira tazminat kazandı. Kazandığı tazminatları avukatlarına bırakan Erdoğan, mahkeme masraflarının bu paralardan karşılanmasını talep ediyor.

Başbakan Erdoğan, kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle bugüne kadar birçok gazeteyi de mahkemeye verdi. Erdoğan ile davalık olma konusundaki rekor ise Star Gazetesi'nin elinde bulunuyor. Star Grubu'nun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmeden önceki döneme ait Erdoğan ile 16 davası bulunuyor.

Erdoğan, Star'ın ardından en çok milliyetçi bir politika izleyen Yeniçağ Gazetesi'ni mahkemeye verirken, bu gazeteleri Aydınlık Dergisi, Yarın, Cumhuriyet, Gözcü, Sabah, Akşam, Milliyet, Vatan, Radikal, Evrensel, Ortadoğu ve Güneş gazeteleri takip ediyor. Erdoğan, son 3 yıllık süre içinde toplam 61 gazete, muhabir, köşe yazarı, karikatürist ve televizyoncu hakkında da dava açtı.

Başbakan Erdoğan, avukatı Fatih Şahin aracılığıyla birçok siyasiyi de mahkemeye verdi. En çok CHP'liler ile mahkemelik olan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkan Vekilleri Haluk Koç, Kemal Anadol ve Ali Topuz, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile mahkemede hesaplaştı. CHP Grup Başkan Vekili Topuz'dan 15 milyar lira tazminat kazanan Erdoğan'ın, CHP lideri Baykal hakkında açtığı dava ise reddedildi. Erdoğan, Grup Başkan Vekili Koç'tan 10 milyar lira, Konya Milletvekili Atilla Kart'tan 5 milyar lira tazminat kazandı. CHP'li Anadol'a açtığı dava reddedilen Erdoğan, Yargıtay'a itiraz etti.  Başbakan Erdoğan'ın Anavatan lideri Erkan Mumcu hakkında açtığı 2 ayrı 100'er milyar liralık tazminat davaları ise henüz sonuçlanmadı.