BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  GÜNCEL

İstanbul’un en temiz ilçesi

Temizlik açısından sizce istanbul'un en temiz ilçesi hangisidir? Bu sorunun cevabı bulundu.

Abone ol

Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalarla ilçe halkının sevgisini kazanan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul’un en temiz ilçesinin Fatih olduğunu söyledi…

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilk günden itibaren en büyük önemi temizlik çalışmalarına verdiğini belirterek, “Fatih’i üç bölgeye ayırdık. Üç ayrı temizlik şirketi ile masaya oturduk. Şartlarımızın ağır olmasına rağmen çok sıkı pazarlıklar sonucu ihaleyi üç ayrı şirkete verdik. Firmalar her an denetimimiz altında. İki ayrı denetim mekanizmamız çalışıyor. Birincisi belediye olarak biz denetliyoruz. İkincisi ve aslında en önemli denetleme mekanizması; ilçede yaşayan vatandaşlarımız. İlk başlarda gelen şikayetler iki senedir yapılan çalışmalar sonucunda artık yok denecek seviyelere geldi. Üç şirket ile çalışmanın da avantajlarını yaşıyoruz. Hangisinin daha iyi çalıştığını biliyoruz. Bir sonraki ihalede çok çalışan firma elbette daha şanslı.” dedi.

İlçe genelinde 3000 adet çöp konteynırı bulunuyor. 3 çevre mühendisinin kontrolünde 40 çöp toplama kamyonu, 450 personel ve 35 temizlik kontrol amiri, 9 kontrol aracı, 3 konteynır temizleme aracının bulunduğu kalabalık bir temizlik ekibi tarafından gerçekleştiriliyor.

Sokak aralarında bulunan konteynırlar haftada bir kez ağır yağ ve kir çözücülerle yıkanıp, dezenfekte ediliyor. 10 kilometre karelik Fatih’te 1187 sokak her gün, ana arterler ise gün içerisinde 3 kez süpürülüyor. 20 yatak kapasitesinin altındaki 960 sağlık kuruluşlarından ayda 10 ton tıbbi atık, 11 ton ambalaj atığı ve ilçe genelinde 4500 ton moloz toplanıyor. Ayrıca 3 su tankeri (arozöz), ilçede kurulan semt pazarlarının ardından sokakları yıkayarak temizliyor. Herhangi bir şikayet konusunda Fatih Belediyesi İletişim Merkezi FABİM’in ücretsiz 444 0 176 numaralı telefonunu arayan vatandaşlar en kısa sürede şikayetlerini dile getirip sonucunu öğrenebiliyor.