BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın Suriye'nin planı deşifre oldu

Şemdinli, Şırnak, Çukurca ve Yüksekova'da istediği hedeflere ulaşamayan örgütün, yeni saldırı planı deşifre oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- PKK, Türkiye'ye karşı yürüttüğü savaşta cepheyi büyütüyor. K.Irak'tan sonra Suriye'nin kuzeyi de örgütün saldırı üssüne dönüşecek. Yakın zamanda Mardin sınırından PKK'nın kanlı eylemler düzenleyeceği iddia ediliyor.

Yoğun operasyonlarla sıkışan PKK'nın bu yolla Hakkari'de üzerindeki baskıyı Suriye üzerinden saldırarak azaltmayı planlıyor. 

Askerin daha fazla sahada gezinmesi ve KCK operasyonlarının hız kesmemesi PKK'yı zor durumda bıraktı. KCK'nın başkanı Murat Karayılan ile PJAK'ın üst düzey sorumlusu Sebelan kod adlı teröristin 8 Ekim'de yaptığı telsiz konuşmaları KCK operasyonlarının PKK'ya etkisini gözler önüne seriyor.

Öcalan'dan 'ordu kurun' talimatı
PKK'nın Suriye kolu PYD, Türkiye'nin sinirlerini gerecek yeni bir adım atmış ve Kürdistan Halk Tugayları Ordusu kurulduğu ilan etmişti. Ayrıntılar için tıklayın

OPERASYONLAR KÜÇÜLME SÜRECİNE İTTİ

Karayılan, "Yurt içerisindeki faaliyetlerimizin önemli bir kısmını, eylemlerle bölge halkını devlete karşı başkaldırıya sevk etme çabaları oluşturuyor. Maalesef devletin gerçekleştirdiği KCK operasyonları devam ediyor. Bu süreç içerisinde kendi içimizde kavga ve sorunlarının baş göstermesi, bu operasyonlar bizi küçülme sürecine itti" ifadelerini kullandı.

KIZILTEPE'NİN KARŞISINDAN SALDIRACAKLAR

İşte bu baskıyı kırmak isteyen PKK, dümeni yeni manevra alanı olarak gördüğü Suriye'ye kırdı. Şemdinli ve çevresindeki hedeflere bayrak dikemeyen PKK'nın uzantısı PYD ile Suriye tarafından provokatif saldırılar gerçekleştireceği istihbaratı alındı. Sansasyonel eylemlerle adını daha fazla duyurmak isteyen örgüt için Suriye ideal bir yer olduğu yorumları yapılıyor.

Kandil'in Ankara ile Şam'ı daha fazla gererek iki ülkeyi savaşa sokmanın çabası içinde olduğu belirtiliyor. Bugün gazetesi Ankara temsilcisi yazarı Adem Yavuzarslan, köşesinde saldırıların yapılacağı noktaları şöyle açıklıyor:

"Saldırıların Ebu Ceride, Çataklı ve Derbesiye üzerinden olması planlanıyor.
Söz konusu bölge ise Kızıltepe'nin tam karşısı. Şu anda PKK'nın bu civara yığınak yaptığı yönünde güçlü istihbaratlar var."