BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  GÜNCEL

PKKlıya cezaevinde infaz

10 gün önce tutuklan PKK'nın bombacısını cezaevinde tavana astılar.

Abone ol

Mersin'de, bombalı eylem hazırlığındayken 10 gün önce tutuklanan terör örgütü militanı, kaldığı cezaevinde elleri ve ayaklarından tavana asılı olarak ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, örgütün yurt dışı kamplarında eğitim aldıktan sonra Mersin'e gelerek eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen Harun-Hasan kod adlı Mehmet A. (25) ile birlikte, bu şahsa yardım ve yataklık yapan S.K. ve R.Ö. isimli şahıslar 10 gün önce yakalanarak gözaltına alındı.

Yurt dışında bulunan kamplarda siyasi ve bomba eğitimi aldıktan sonra sansasyonel nitelikli eylemler yapmak amacıyla Mersin'e geldiği belirlenen Mehmet A. ile S.K. ve R.Ö, "Bölücü terör örgütü mensubu olmak, örgüt adına faaliyetlerde bulunmak ve bombalı eylem hazırlığı içerisinde olmak" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PKK'nın bombacı Mehmet A, bu sabah Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kaldığı D-4 Koğuşu'nda ellerinden ve ayaklarından çarşafla tavana asılı olarak ölü bulundu. 

Bu arada, örgüt mensubunun ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, olayın meydana geldiği B-4 koğuşunda kalan 17 tutuklunun ifadesine başvurulacağı öğrenildi.    

Koğuştaki diğer tutukluların da terör örgütüyle bağlantılı suçlardan cezaevine girdikleri bildirildi.