BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,45
HABER /  GÜNCEL

Akdağdan oğluna ziyaret

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kaza geçiren oğlu Ramazan Akdağ'ı hastanede ziyaret etti.

Abone ol

Akdağ, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelişinde yaptığı açıklamada, Afganistan'da sağlık bakanlarının bir araya geldiği bir toplantıya katıldığını belirterek, oğlunun kaza geçirdiğinden bu toplantıdan sonra haberi olduğunu söyledi.

Afganistan'da kendisinin açılışını yapacağı kongredeki görevini devrederek Türkiye'ye döndüğünü anlatan Akdağ, ''Şu anda bir bakanla değil, bir babayla konuşuyorsunuz. Arkadaşlarımdan bilgi aldım, çocuğumu görüp durumu bizzat değerlendirmek istiyorum. Muhtemelen banyo yaptıktan veya banyoya girdikten sonra bizim tıpta 'postural hipotansiyon' dediğimiz aniden ayağa kalkma sonucu gelişebilen bir tansiyon düşmesi olmuş ve başını çarpmış'' dedi.

Oğlunun durumunun bugün çok daha iyi olduğunu kaydeden Akdağ, Ramazan Akdağ'ın konuşmaya ve etrafla ilişki kurmaya başladığını bildirdi.

AFGANİSTAN DÖNÜŞÜ UÇAKTA KURTARILAN HAYAT
Akdağ, açıklamaları sırasında, Afganistan'dan Türkiye'ye dönüşünde uçakta şok geçiren bir Cezayirli'yi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi aşhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun ile birlikte müdahale ederek hayata döndürdüklerini de anlattı.

Bakan Akdağ, kendilerini, aktarma yaptıkları Dubai'den Türkiye'ye getiren uçakta uyurken doktor bulunup bulunmadığı anonsunu duyduklarını belirterek, Tosun ile birlikte hemen yardıma koştuklarını bildirdi. Orta yaşlardaki bir Cezayirli erkeğin şok durumunda olduğunu gördüklerini belirten Akdağ, sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: ''Ağır şok durumundaydı ve solunumu hemen hemen durmuştu. Kalp atışını alamadık. Ona arkadaşımla beraber müdahalede bulunduk. Tebriz'e acil iniş yapmak zorunda kaldık. Yaklaşık yarım saatlik bir müdahale sonunda o Cezayirli kişinin de hayatı kurtuldu. Bunu size neden anlatıyorum. Hayat çok enteresan örneklerle ve ilginçliklerle dolu. Benim çocuğum böyle bir kaza geçirmemiş olsaydı, ben doktor arkadaşımla beraber o uçağa binmemiş olsaydım, belki de o kişi
hayatını kaybedebilirdi. Bütün vatandaşlarımıza, hastası olan herkese,
hasta yakınlarına, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.''

Bu arada Sağlık Bakanı Akdağ'ın oğlu Ramazan Akdağ'ı hastanede,
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet
Erdöl, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Ankara Fen Lisesi'nden sınıf arkadaşları da ziyaret ettiler. Bakan Akdağ, halen hastanede oğlunun yanında bulunuyor.