BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,14
HABER /  GÜNCEL

2 trilyonluk yanlış yaktı!

Yanlışlıkla hesaba yatan 2 trilyon bir aile dramına yol açtı. Trilyonun yoldan çıkardığı çiftçi gözaltına alındı.

Abone ol

Bağ-Kur'un, Konya Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesine olan yaklaşık 2 milyon YTL (2 trilyon lira) tutarındaki borcu, yanlışlıkla hesabına aktarılan çiftçi Hüseyin S'nin eşi, bir hata yüzünden hayatlarının alt üst olduğunu söyledi.

Polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edilen
Hüseyin S. (Sütçü), Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. İfadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Hüseyin S., suçlu bulunarak tutuklandı. Adliyeden elleri kelepçelenerek çıkartılan Hüseyin S, gazetecilerin soruların üzerine, "Tutuklama kararına itiraz edeceğim. Mal varlığım harcadığımı karşılıyor. O parayı ödeyeceğim" şeklinde konuştu. Hüseyin S., cezaevine gönderildi.

Kendilerinin büyük bir yanlışlığın kurbanı olduklarını vurgulayan üç çocuk annesi Yaşar S, “Yapılan suçlamayı anlamıyorum. Bankanın yaptığı bir hata yüzünden hayatımız alt üst oldu” dedi.

ÇOCUKLARINA BAYRAMLIK ALMADIĞI İDDİASI
Bugüne kadar çiftçilik ve hayvancılık yaparak kendi yağlarında kavrulmaya çalıştıklarını belirten Yaşar S, şu iddialarda bulundu: “Halimizi gelenler görüyor. Bugüne kadar kimseye borçlanmadan yaşamak için çabaladık. Eşim bir yıllık süre içinde çocuklarımıza bayramlık elbise bile alamadı. 80 dönüm tarlamız var. Burada kavun ve mısır yetiştiriyoruz. Tarlada, eşimle ikimiz çalışıyorduk, hiçbir zaman işçi tutmadık. Zor da olsa kendi işimizi kendimiz yaptık. Ayrıca 10 tane ineğimiz var, hayvancılık yapıyoruz.”

Eşinin hesabına yatırılan paraları çekmediğini iddia eden Yaşar S, yetkililerden yapılan hatanın bir an önce düzeltilmesini istedi.

Bağ-Kur'un, Konya Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesine olan yaklaşık 2 trilyon lira tutarındaki borcunun, Ziraat Bankası Merkez Şubesinde yanlışlıkla Hüseyin S. isimli bir çiftçinin hesabına aktarıldığı anlaşılmış, gözaltına alınan Hüseyin S'nin ise bir yıl içinde çeşitli aralıklarla hesabına yatırılan paraya itiraz etmediği gibi çektiği parayla bazı gayrimenkuller satın aldığı öne sürülmüştü.