BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan şeytanın aklına gelmeyecek taktik

PKK terör örgütü yeni bir taktik geliştirdi. Teröristler Mardin'in Nusaybin ilçesinde futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş 6 el yapımı bomba attı.

Abone ol

Birçok ilde PKK'ya karşı operasyonlar sürüyor. PKK da boş durmuyor. PKK yeni taktiğiyle şaşırttı. Artık Futbol ve voleybol toplarının içine bomba yerleştiriliyor.

Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma  yasağının ardından düzenlenen operasyonlarda, 14 PKK'lı terörist etkisiz hale  getirildi, 2 terör örgütü mensubu da yaralı ele geçirildi. Çatışmalarda, 5 polis  ile 5 vatandaş da yaralandı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü mensuplarının  yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için Dargeçit'te 11  Aralık'ta,  Nusaybin ilçesinde ise  21 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan  edildiği hatırlatıldı. 

FUTBOL VE VOLEYBOL TOPU İÇİNDE...

Terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen 6 tuzaklanmış  bombanın güvenlik güçleri tarafından imha edildiği belirtilen açıklamada, şunlar  kaydedildi: "Güvenlik güçlerimize yönelik futbol ve voleybol topu içerisine  yerleştirilmiş 6 el yapımı bomba atılmıştır. 6 perde/branda ve 2 barikat  kaldırılmıştır. Terör örgütü mensuplarınca, barikat olarak kullanılan römork ile  minibüs kaldırılmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında 5 polis memurumuz ve 4  vatandaşımız yaralanmıştır.'' 

14 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Polis ve Jandarma kuvvetlerinin koordineli şekilde yaptığı faaliyetler  sonucunda, Dargeçit ilçesinde 14 terör örgütü mensubunun etkisiz hale  getirildiği, 2 terör örgütü mensubunun da yaralı olarak ele geçirildiği  belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik 38 roketatarlı saldırı  düzenlendiği bildirildi. 

168 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgedeki güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre ise Cizre'de 112'si ölü 1'i sağ olmak üzere 113 , Silopi'de 9, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 23, Dargeçit'te 14, Nusaybin'de 3 ve Bitlis'te 4 olmak üzere 166 terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.