BIST 10.109
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,94
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan ikinci şok Gezi'ye inecekler!

Çekilmeyi durduran PKK ikinci planını sahneye koyuyor. Kandil tabanına Gezi olayları için sokağa inme talimatı verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Suriye savaşının eğişinde konjoktürü kendi lehine görüp çekilmeyi durduran PKK, şimdi de sokakları karıştırmaya niyetli.

PKK çekilmeyi durdurduğu açıklamasında ateşkesin devam edeceğini duyurmuştu. Örgüt silah kullanmayacak ama militanlarını sokaklara salarak kaosu ateşleyecek.

KCK'dan bugün gelen açıklama PKK'nın Gezi ve benzeri eylemlere aktif olarak dahil olacağını duyuruyor.

Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili açıklama yayınlayan Kandil, sokak gösterilerine katılacaklarını açıkladı. Halka da bu yönde çağrı yapıldı.

SİLAH YERİNE KAOS

Açıklamada şöyle denildi;


ÇOCUKLARI 1 HAFTA OKULA YOLLAMAYIN

PKK BASKI YAPIYOR

PKK'nın çekilme sonrası bir diğer planı da ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştirmek. KCK'dan gelen yeni açıklamada bunun ilk adımı da atıldı. Açıklamada, Kürt halkından çocuklarını önümüzdeki hafta okula göndermemeleri istendi.

GÖSTERİLER YAPILACAK

Kandil'in önümüzdeki hafta için bir diğer planı da sokak gösterileri yapılması üzerine.

Açıklamada "Okulların açıldığı gün il ve ilçelerde Milli Eğitim Müdürlükleri önünde tüm aileler ve çocukları “Anadilde Eğitim İstiyoruz!” yürüyüşleri yapmalıdır. Bu yürüyüşlere sadece aileler ve çocuklar değil, siyasi görüş ve düşüncesi ne olursa olsun tüm Kürtler katılmalıdır" denildi.

"Hareketimiz AKP'nin demokratikleşmeyi düşünmeyen hegemonik zihniyeti nedeniyle gerillanın geri çekilişini durdurmuştur. Demokratik mücadeleyi yükselterek AKP'nin adım atmasını sağlamaya çalışacaktır. Bunun için Türkiye'deki demokrasi güçlerinin mücadelesini de destekleyecektir. Türkiye'deki muhalefete yapılan saldırı karşısında demokrasi ve özgürlük güçlerinin yanında yer alacaktır. Türkiye'de halkın demokrasi mücadelesiyle Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini birleştirecektir. AKP hükümeti ciddi demokratikleşme adımları atıp Kürt sorununu çözene kadar da bu mücadeleyi sürdürecektir."

SOKAĞA İNİN ÇAĞRISI

Açıklamada Hatay'daki ve ODTÜ'deki olaylara Kürt halkının tam destek vermesi istenerek şöyle denildi;

"Kürt halkı her yerde demokrasi güçleriyle omuz omuza demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselterek Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü yönünde üzerine düşeni yerine getirmelidir."

CEMİL BAYIK SİNYALİ VERMİŞTİ

PKK'nın İran'a yakınlığı ile bilinen yeni lideri Cemil Bayık, iki hafta önce BBC'ye verdiği demeçte Gezi ve benzeri olaylarda sokağa ineceklerinin sinyalini vermişti. Bayık, çözüm sürecine zarar verir diye Gezi'ye katılmadıklarını ama bu kararlarının yanlış olduğunu söylemişti.

PKK'nın çekilmesini durduran Bayık, sözde ateşkes sürecinde sokakları ateşleyerek sonucu gitme planında. (CEMİL BAYIK GEZİ AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN)


PKK Gezi'ye çıkarsa fiyasko olur

Cemil Bayık son demecinde Gezi Parkı eylemlerinde rol alma sinyali vermişti. Peki PKK Gezi'ye çıkarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı;

pkk-geziye-çikarsa-ne-olur.jpg

Zaman yazarından PKK için ürküten analiz

PKK çekilmeyi niye durdurdu? Bundan sonra ne olacak? Yorumlar Kandil'in istediğini elde ettiği yönünde. Bundan sonrası ise muamma!

Çekilme bitti PKK artık bunu yapacak!

PKK'nın çekilmeyi bıraktığını açıklamasının ardından en merak edilen konu bundan sonra ne olacağı...

Doğu Ergil'den AK Parti için iddia

Prof. Dr. Doğu Ergil'e göre hükümet çözüm sürecini yenilgi gibi görmeye başladı. Anketleri görünce adım atmadı. İşte bomba yorum;
doğu-ergil-pkk-çekilme-analizi.jpg

PKK'dan son dakika çekilme açıklaması FLAŞ!

Türkiye'nin gündemini değiştirecek açıklama. PKK çekilmeyi durdurduğunu resmen ilan etti.

PKK'nın 3 aşamalı kaos planı

Çekilme kararını askıya alan PKK'nın artık yeni stratejilerini uygulamak için kaos planı geliştirdiği öğrenildi.