BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından PKK için ürküten analiz

PKK çekilmeyi niye durdurdu? Bundan sonra ne olacak? Yorumlar Kandil'in istediğini elde ettiği yönünde. Bundan sonrası ise muamma!

Abone ol

İNTERNET HABER- Nevruz ile başlayan çözüm sürecinde gelinen noktada kazanan PKK oldu. Zira PKK ve Öcalan'ın istediği şey tanınmak ve meşruiyetti. Bunu da hükümet çözüm süreci için muhatap alınca elde ettiler.

Şimdi PKK çekilmeyi durdurdu. Sebep de bu... Çünkü en çok istedikleri şeye sahipler. Bundan sonra PKK çok daha güçlü ve etkin olacak.

Bu yorumlar kulağa ürkütücü geliyor. Analizi yapan Zaman yazarı İhsan Dağı... PKK şimdi ne yapacak? sorusunun yanıtını şöyle veriyor;

"PKK için ‘barış süreci’ her şeyden önce ‘meşruiyet ve tanınma’ anlamına geliyordu. Bu hedefine ulaştı.

Dolayısıyla yeniden silahlı mücadele yöntemine dönerek meşruiyetini ve tanınma konumunu zayıflatmak istemeyecektir.

PKK ÇOK DAHA GÜÇLÜ

Silaha sarılmayan, ama Kürt sorunu konusunda ‘meşru zeminde ve meşru araçlarla’ taleplerini dile getiren bir PKK çok daha güçlü ve etkin olacaktır. Yani, Öcalan’ın Nevruz’da ilan ettiği gibi PKK için silahlı mücadele dönemi bitti. Bundan sonra ‘siyasal-kitlesel eylemler’ odaklı bir taktik izlenecek.

ARTIK SİLAHA İHTİYAÇLARI YOK ÇÜNKÜ...

Tabanı ve örgütü olan, en önemlisi bölgesel ve uluslararası meşruiyet kazanan bir hareketin artık silaha ihtiyacı yok. Barış süreci yürüsün veya yürümesin PKK bugün daha güçlü, silahsız mücadeleyi seçen bir örgüt olarak daha meşru algılanıyor.

TÜM ŞARTLAR PKK'DAN YANA

Bölgesel ve ulusal şartlar PKK’dan yana ve daha da olgunlaşmasını bekleyecek taktik akla sahipler. PKK’nın şu anda temel önceliği Rojava. Suriye krizinin yarattığı fırsatları fiili kazanımlara çevirmek PKK için temel öncelik. Türkiye’deki ‘politik mücadele’ bekleyebilir.

SURİYE'DE STATÜ KAZANACAKLAR

Hükümet seçim gündemine kilitlenmiş, ana siyasal dürtüsü Cumhurbaşkanlığı seçimi haline gelmişken PKK Rojava’da yeni bir siyasal statü kazanmaya çalışacak, Türkiye’de de yeni siyasal eylem stratejisini olgunlaştıracak. Kürt meselesini çözmek isteyenler Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra yeniden gelsin. Tabii önce seçilmesi için destek vermeleri gerekecek...


PKK'dan son dakika çekilme açıklaması FLAŞ!

Türkiye'nin gündemini değiştirecek açıklama. PKK çekilmeyi durdurduğunu resmen ilan etti.

pkk-çekilmeyi-durdurdu.jpg

ZATEN GÖSTERMELİK ÇEKİLİYORLARDI

KCK'nın geri çekilmeyi durdurduğunu açıklamasının ardından gözler sürecin mimarlarından AK PArti'ye çevrildi.

galip-ensarioğlu-pkk-çekilme.jpg

Hükümetten çekilmeye ilk açıklama

Kandil'den gelen geri çekilmenin durdurulduğu yönündeki açıklamalara hükümetten ilk açıklama geldi.

Kışanak'tan PKK'nın kararına ilk yorum

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak PKK'nın çekilmeyi durdurduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin konuştu.