BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,78
HABER /  DÜNYA

Uluslararası Işık tatbikatı başladı

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde, Romanya ve Suudi Arabistan Hava kuvvetlerinin katılımıyla Uluslararası Işık 2013/2 tatbika...

Abone ol

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde, Romanya ve Suudi Arabistan Hava kuvvetlerinin katılımıyla Uluslararası Işık 2013/2 tatbikatı Konya 3. Anajet Üs Komutanlığında başladı. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 12 ülkeden gözlemcinin yer alacağı öğrenildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığında yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Işık-2013/2 tatbikatı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının ev sahipliğinde, Romanya ve Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının katılımıyla dün başladı ve 20 Eylül 2013 tarihine kadar Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında devem edecek" denildi.
Açıklamada tatbikatın maksadı olarak, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) harekâtında ihtiyaç duyulan komuta kontrol sürecini işletmek, muhabere usullerini denemek, geliştirmek, MAK Görev Kuvvetinde görev yapan jet, komuta kontrol uçağı ve helikopter pilotlarını eğitmek, kazazede durumuna düşme ihtimali olan pilotların harekat sahasında “hayatta kalma,kaçma kurtulma” usulleri konusunda eğitim seviyelerini yükseltmesi olduğu belirtildi.
Romanya ve Suudi Arabistan Hava Kuvvetlerinin 2 adet helikopter ile tatbikatta yer alacağı, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, Katar, Macaristan, Şili ve Tunus’tan ise gözlemcilerin yer alacağı ifade edildi.
(İHA)