BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  DÜNYA

140 hektar ormanlık alan kül oldu

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını söndürüldü. Yangında 140 hektar ormanlık alan yanarken, 2 ev ve 2 ...

Abone ol

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını söndürüldü. Yangında 140 hektar ormanlık alan yanarken, 2 ev ve 2 ahır kullanılmaz hale geldi.
İlçeye bağlı Akdam köyünün Akyar mevkiinde çıkan orman yangını tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarına çevre il ve ilçelerin orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler katıldı. Yangında ilk belirlemelere göre 140 hektar kızılçam ormanı yanarken, yerleşim yerlerine sıçrayan yangında 2 ev ve 2 ahır tamamen yandı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan 2 arazöz de hasar görerek kısmen kullanılamaz hale geldi. Dumandan etkilenen 23 kişi olay yerine gelen ambulanslarda ve Kadirli Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi. Durumu ağır olan bir hasta ise Osmaniye Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Yangından dolayı tedbir amaçlı Akdam, Gafarlı, Cemiller ve Işıklar köyü kısmen boşaltılmıştı. Köyüler yangının söndürülmesinin ardından evlerine geri dönmeye başladı. Boşaltılan evlerde kalan 10 aile dün geceyi Sumbas Binali Yıldırım Yatılı Bölge Okulu’nun misafirhanesinde geçirdi. Yangının ardından Sumbas Kaymakamlığı ve Osmaniye Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü hasar tespit çalışması başlattı.
(İHA)