BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  DÜNYA

Yıl sonu büyüme hedefini tutturmanız imkansız

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, “Yıl sonu büyüme hedefimiz yüzde 4, ama yıl sonu büyüme hedefini tutturmamız imkansızdır” dedi. <br/>...

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, “Yıl sonu büyüme hedefimiz yüzde 4, ama yıl sonu büyüme hedefini tutturmamız imkansızdır” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yeni açıklanan büyüme rakamlarını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, şöyle konuştu: “2. Çeyrek büyümesi 4.4 olarak gerçekleşti, yıl sonu hedefimiz 4. Bir önceki çeyreğe göre bir artış olduğu anlaşılıyor. Bu 4.4 büyümenin 2.2’si devletten gelmiş. Rakamın yarısı kamudan gelmiş. İkincisi net ihracat negatif, eksi 3, ihracat çökmüş durumda. Özel yatırım harcamaları katkısı negatif. İnsanlar yatırım yaptıkları için ekonomi büyümüyor. Özel tüketim harcamalarının katkısı 4.2 puan. Ekonomi daha çok tüketim harcamalarıyla ve kamu kaynaklarının kullanılmasıyla büyümüş”
Sanayinin 4.4 büyüme oranına katkısının 0.9 puan olduğunu belirten Müslim Sarı, şunları söyledi: “Türkiye sanayi büyümesi ile değil hizmetler sektörü ile büyüyor. Büyüme üretim yerine tüketim harcamalarıyla yapılan bir büyüme. Türkiye yatırım harcamaları yaparak ya da ihracat yaparak büyümüyor. Kalitesiz olduğu için sürdürülebilir değildir. Yıl sonu büyüme hedefimiz yüzde 4, ama yıl sonu büyüme hedefini tutturmamız imkansızdır. Benim bireysel beklentim büyümenin bu yıl için yüzde 3’ün altında kalacağıdır.”
(İHA)