BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK yine öğretmenevine saldırdı!

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde terör örgütü PKK yandaşları,taşlarla ve molotof kokteylleri ile saldırdıkları eski öğretmenevini tahrip etti

Abone ol

Giriş bölümü ve bazı pencereleri yanan binadan öğretmenlerin 5 gün önce yeni binaya taşınması, can kaybını önledi.

İdil'de dün akşam Adile Naşit Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli 50- 60 kişilik grup, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit edilmesinin ardından Kazan Vadisi'nde başlatılan operasyonda PKK'lı teröristlerin öldürülmesini protesto için eylem başlattı. Ellerinde molotof kokteyli ve taşlar bulunan grup, ilçe merkezine yürüyüşe geçti. Teröristler daha önce birkaç kez saldırıya uğradığı için öğretmenlerin 5 gün önce tahliye edildiği eski öğretmenevini hedef aldı. Göstericiler binayı önce taş yağmuruna tuttu ardından bir çok noktasına molotof kokteylleri atarak yakmaya kalkıştı.

YANGIN BAŞLADI

Göstericilerin attığı molotof kokteylleri öğretmenevinin giriş ve lobi bölümü ile bazı pencerelerini tutuşturdu.

Gelen güvenlik güçleri yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederek yangını söndürdü. Öğretmenevinde bekçilik yapan ve saldırı sırasında binanın bir köşesine saklanan görevli polisler tarafından kurtarıldı.

Binadaki yangını söndürme çalışmaları sırasında polis bir yandan da tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla saldırganlara müdahale etti. Polis yaklaşık bir saat sonra saldırganları dağıttı.

Sürekli saldırıya uğrayan bu binada kalan 20 öğretmen, güvenliklerinin sağlanması için daha sakin olan Aşağı Mahale'de inşa edilen yeni öğretmenevine 5 gün önce nakledilmişti. Yeni öğretmenevinde dün geceden itibaren 6 kişilik korucu ekibi 24 saat güvenlik sağlıyor.