BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Nijerya'daki katliamda islamcı şüphesi

Nijerya'nın kuzey doğusundaki Damaturu kentinde düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda en az 63 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Kızılhaç'a göre Nijerya'nın kuzey doğusundaki Damaturu kentinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda en az 63 kişi öldü.

Başka yerlerdeki saldırılarda da iki kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor.

Görgü tanıkları, aralarında kiliseler ve Yobe eyaleti emniyet müdürlüğü de olmak üzere bazı hedeflere bombalı saldırılar yapıldığını belirtiyor.

Bombalamalara ek olarak silahlı saldırılar da yapıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerine dek silahlı çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Halkın çatışma mahallerinden kaçtığı söyleniyor.

BBC muhabiri Jonah Fisher'a göre, ülkenin ticari merkezi Lagos'taki morgları ziyaret edenler 92 ceset gördüklerini söylüyor.

Muhabirimiz, eyalet emniyet müdürünün saldırının sürpriz olduğunu ve ölü-yaralı sayısını belirleme çalışmalarının sürdüğünü söylediğini belirtiyor.

AFP haber ajansına göre de, ismini vermeyen bir yerel yetkili saldırılarda yaralanan yüzlerce kişinin hastanelerde tedavi gördüklerini söyledi.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı ancak yetkililer, saldırıların ardında radikal islamcı Boko Haram örgütünün olduğundan şüpheleniyor.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da şeriata dayalı bir yönetim kurulmasını isteyen Boko Haram, ülkenin kuzeyinde çok sayıda suikast ve saldırının sorumluluğu üstlenmişti.

Son saldırılar öncesinde yakınlardaki Maiduguri kentinde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar olmuştu.

Bu saldırılardan da Boko Haram sorumlu tutuluyor.