BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tutuklu vekillerin gözü kulağı Arınç'ta

CHP, kurban bayramında tutuklu vekillerini unutmadı ve onları cezaevinde ziyaret etti...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, Baybal ve Haberal ile yaklaşık 2 saat görüştüğünü söyledi. Hamzaçebi, bu arada, cezaevinde tutuklu bulunan bütün mahkumların da bu vesileyle bayramlarını kutladığını ifade etti.

TUTUKLU VEKİLLER GAYET DİNÇ!

Hamzaçebi, Balbay ve Haberal ile dostluk, arkadaşlık, siyaset, Silivri'deki yargılama gibi konuları değerlendirdiklerini açıkladı:

''Kendilerini, umutlu, dinamik ve dinç gördüm, hukukun bu kadar siyasallaştığı bir ortamda adalete ve Türkiye'deki hukuk sistemine olan güvenlerini kaybetmiş değiller. Adaletin bir gün mutlaka gerçekleşeceğine ve kendilerinin suçsuzluğunun ortaya çıkacağına inanıyorlar. Ben de kendilerinin bu inanç ve düşüncelerini paylaşıyorum. Türkiye, demokraside daha ileriye gitmek zorundadır. Türkiye'de demokrasiyi daha geriye götürme gayretleri, milletten mutlaka gerekli tepkiyi görecektir. Türkiye'deki rejim giderek daha demokratik olmak zorundadır.''

TUTUKLU VEKİLLERİN GÜNDEMİ ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI

CHP'li Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yargı sistemiyle ilgili yaptığı açıklamalara da değindi:

''Sayın Arınç'ın son günlerdeki açıklamalarını çok önemsiyorum. Türkiye'de bir barış ikliminin yaratılması çerçevesinde son derece olumlu açıklamalardır bunlar. Türkiye'deki yargılama süreçlerinin hukuka uygun bir şekilde yürümesi çerçevesinde yapılmış olumlu açıklamalardır. Bu açıklamadaki temenninin önümüzdeki süreçte temenninin ötesine geçerek, gerçekleşmesini diliyorum. Umarım bu bayram, bunların vesilesi olur"

PROF. HABERAL'IN SAĞLIK DURUMU

Prof. Haberal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Hamzaçebi, kendisinin doktor olmadığını ve bu yüzden sağlık durumuyla ilgili bir şey söylemesinin doğru olmadığını belirtti:

''Kendilerini oldukça moralli buldum. Güvenlerini, inançlarını kaybetmemişler, bu benim için son derece önemliydi. Sağlık sorunlarını zaten detaylı konuşmadık. Moralini bozmamak için bu konuyu özellikle konuşmadık''