BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  GÜNCEL

Hukukçulardan PKK'ya bayram çağrısı

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, devlete ve PKK'ya da çağrıda bulunarak, bayramda silahların ateşlenmemesini istedi.

Abone ol

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' eyleminde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, devlete ve PKK'ya da çağrıda bulunarak, bayramda silahların ateşlenmemesini ve  alıkonulan askerlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganıyla her hafta Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı anıtı önünde düzenledikleri oturma eylemine, 143'üncü haftada da devam etti.

Bayram arifesinde de eylemlerini sürdüren kayıp yakınlarının bu haftaki eylemine İHD'lilerin yanı sıra, bölgedeki 715 sivil toplum örgütünü temsil eden heyet, BDP Diyarbakır İl yöneticileri, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYADER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAFED) ile Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri katıldı.

GÜL VE ERDOĞAN'DAN RANDEVU

Ailelerin oturma eyleminden önce konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Mehmet Emin Aktar, ailelerin yıllardır kaybettikleri yakınlarının bir mezar taşı olsun diye bir araya geldiklerini hatırlatarak, bayram arifesinde de ailelerin bir mezar taşı için eylemde olduklarını söyledi. Aktar, yaşananların açığa çıkarılması için mecliste hakikatleri araştırma komisyonunun kurulması çağrısı yaptı. Bölgedeki 715 sivil toplum kuruluşunu temsil eden heyet adına konuşan Aktar, oluşturdukları heyetin çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan randevu istediklerini belirten Aktar, Mecliste grubu bulunan diğer siyasi partilerden de randevu talebinde bulunacaklarını söyledi. Bayramların düşmanlıkların ortadan kalktığı günler olduğunu ifade eden Aktar, bayramı kışın soğuğunda, dışarıda geçiren Van halkına yardım edilmesi çağrısı yaptı.

HÜKÜMETE VE PKK'YA ÇAĞRI

Yoğun bir çatışma ortamına girildiğini ve her gün ölüm haberleri aldıklarını dile getiren Aktar, "Hiç olmazsa bu günlerde, bu mübarek bayram günlerinde kimsenin tetiğe dokunmamasını istiyoruz. Bu toplumun Kürdüyle, Türküyle, her kesimiyle ölüm haberi almamasını diliyoruz" dedi.

PKK'YA ASKERLERİ SERBEST BIRAKIN ÇAĞRISI

Artan tutuklamalar ve tutuklu vekillerin durumuna dikkat çeken Aktar, hükümete yasal düzenlemeler konusunda adım atma çağrısı yaptı. İlerleme olması için sembolik, iyi niyet adımları ve jestlere ihtiyaç olduğunu dile getiren Aktar, PKK'ya da alıkonulan askerlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.