BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,48
HABER /  POLİTİKA

PKK tutsakları ne zaman bırakacak?

BDP'li Demirtaş PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin ne zaman serbest bırakılacağını açıkladı

Abone ol

İNTERNETHABER - PKK'nın elinde tuttuğu kaymakam, öğretmen ve polisten oluşan 10 kişi önümüzdeki hafta serbest kalıyor.

PKK'nın elindeki tutsaklar için Kandil "Öcalan'ın talimatına uyacağı" sinyali vermişti. Ne zaman bırakılacaklarına dair tarih net değildi. İlk kez netleşme oldu. BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş açıkladı;
-"Kamu görevlileri önümüzdeki hafta içinde serbest bırakılacaklar".

KANDİL MEKTUBA YANIT VERDİ Mİ?

Demirtaş, İmralı'dan giden mektuplarla ilgili açıklamada da bulundu. BDP lideri, ''Avrupa ve Kandil’den mektupların cevabı henüz gelmedi" dedi.

EŞBAŞKANLAR GİTMEK İSTİYOR?

İmralı'ya önümüzdeki hafta 3. heyet gidecek. Bu konuda Erdoğan'ın eşbaşkanlara yönelik tavrı biliniyor. Ancak BDP bu kez adaya eşbaşkan yollamak niyetinde. Demirtaş, "İmralı’ya gidecek olan 3. heyette isim sıkıntısı yok. Eşbaşkanlar talebimiz var ama onlar olmazsa aynı heyet de gidebilir" sözleriyle bunun sinyalini verdi.

PKK TUTSAKLARIN FOTOĞRAFINI YAYINLADI

PKK ’nın kaçırdığı asker, polis ve kaymakam adayından oluşan 8 görevlinin fotoğrafı yayımlandı. Oğullarının serbest bırakılmasını bekleyen aileler, umutla çocuklarına kavuşacağı günü bekliyor.

Fotoğraflarda Polis Memuru Nadir Özgen, Er Reşat Çeçan, Er Ramazan Başaran, Er Hadi Gizli, Astsubay Abdullah Söpçüler, Uzman Çavuş Kemal Ekici, Uzman Çavuş Zihni Koç ve Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu yer aldı. Eşofman ve spor ayakkabı giyen görevlilerin sağlık durumlarının iyi olduğu görüldü. PKK’nın alıkoyduğu 8 görevli, barış mesajları verdi.

pkk-tutsaklarin-fotoğrafini-yayinladi.20130309150055.jpg

3. İMRALI HEYETİNDE KİMLER YER ALIYOR?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı'ya 3. heyetin gideceğinin kesin olduğunu açıkladı. Ancak BDP'nin 3. heyet için düşündüğü isimleri Erdoğan istemiyor.

34545.jpg