BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

3. İmralı heyeti kesinleşti kim gidecek?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı'ya 3. heyetin gideceğinin kesin olduğunu açıkladı. Ancak BDP'nin 3. heyet için düşündüğü isimleri Erdoğan istemiyor.

Abone ol

Adalet Bakanı Ergin, İmralı'ya bir heyetin daha gideceğini açıkladı. İmralı'ya giden 2. heyetteki isimlere Erdoğan'ın soğuk baktığı iddia edildi. BDP ise yine o isimleri göndermeyi planlıyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı'ya bir heyetin daha gideceğini açıklarken, BDP 3'üncü heyet için hazırlıklara başladı.

BDP'NİN SEÇTİĞİ İSİMLER

Parti yönetimi, 21 Mart tarihinden önce yapılması beklenen görüşme için Adalet Bakanlığı'na 23 Şubat'ta İmralı'ya giden Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'ın isimlerini verecek.

ERDOĞAN İSTEMİYOR

Sabah'ın haberine göre;
ancak önceki görüşmenin içeriğinin medyaya sızması nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu üç isme soğuk baktığı belirtiliyor.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Daha önceden belirlenmiş bir heyet (Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder) var. Bu konuda Adalet Bakanlığı tarafından bize intikal etmiş herhangi bir çekince de yok" dedi. Baluken, "Çünkü daha önceki görüşmeye onlar gitti. Yine Öcalan'ın gönderdiği mektupları da onlar Kandil ve Avrupa'ya götürdüler" diye konuştu.