BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.429,89
HABER /  GÜNCEL

Otomobil ile yolcu otobüsü çarpıştı

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride geçen otomobil ile yolcu otobüsü çarpıştı.

Abone ol

Devrilen otobüste bulunan 29 kişiden 24'ü yaralandı. Kaza yerinde meydana gelen ikinci bir kazada ise TRT Muhabiri Mustafa Çağpar yaralandı.

Kaza, saat 21.30 sırlarında, Körez köyü kavşağında meydana geldi. İzmir'den Uşak'a yönüne giden Muhammet İlivan (38) yönetimindeki 43 KN 861 plakalı otomobil iddiaya göre direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Bu sırda Uşak'tan İzmir'e giden İzzet Öcalan (45) yönetimindeki şehirlerarası sefer yapan 50 DK 743 plakalı otobüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı.

Kaza nedeniyle savrulan içerisinde otobüs personeliyle birlikte 29 kişinin bulunduğu otobüs devrildi. Kazayı görenler durumu sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çevre ilçelerden çok sayıda ambulans kaza yerine sevk edildi. Yaralanan 24 kişi Kula ve çevre ilçelerdeki hastanelere kaldırdı. Otobüs şoförü İzzet Öcalan, "Ben Ankara'dan aldığım yolcularla İzmir'e doğru yola çıktım, Uşak'ta mola verdikten sonra Kula'ya 6 kilometre kala otomobil aniden refüjü aşarak otobüse çarptı. Bende otomobile çarpmamak için manevra yaptım otobüs dengesini kaybederek devrildi" dedi.

Bu arada olay yerinde ikinci bir kaza daha meydana geldi. TRT muhabiri Mustafa Çağpar yönetimindeki 45 K 0548 otomobil ile Aşkın Kanlı yönetimindeki 20 VT 545 plakalı otomobil çarpıştı. TRT muhabiri Çağpar kazayı küçük sıyrıklarla atlatırken hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazalar nedeniyle İzmir - Uşak karayolu bir saat ulaşıma kapalı kaldı.