BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,02
HABER /  POLİTİKA

Bakanla vekil arasında pişkin tartışması

TBMM'de görüşmeleri süren Elektrik Piyasası Kanunu Tasarı tartışma yarattı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı 'nın görüşmeleri sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP'nin verdiği değişiklik önergesi üzerinde söz alarak, kömür yolsuzluğu ile ilgili bazı iddiaları gündeme getirdi.

Erdoğdu, ''Sayın Bakan, Teftiş Kurulu'nun kömür yolsuzluğu ile ilgili bir raporu vardı, sümen altına koydunuz mu koymadınız mı?'' diye sordu.

Erdoğdu, Kamu İhale Kurumu Başkanı'nın harcamaların sadece yüzde beşinin Kamu İhale Kanunu kapsamında yapıldığını söylediğini savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli , kamu harcamalarının yüzde 90'ından fazlasının Kamu İhale Kanunu çerçevesinde yapıldığını söyledi. Canikli, ''Yolsuzluk arıyorsanız bunu AK Parti döneminde aramayın'' dedi.

Kamu İhale Kanunu'nun AK Parti döneminde uygulandığı kadar hiçbir dönemde uygulanmadığını kaydeden Canikli, Kamu İhale Kurumu Başkanı'nın ''ihalelerin yüzde beşinin Kamu İhale Kanunu kapsamında yapıldığı'' gibi bir açıklaması olmadığını, itiraz oranının yüzde beş olduğunu söylediğini aktardı.

BİTMEYEN SENFONİ

Erdoğdu ile Canikli'nin karşılıklı sataşmadan üst üste söz istemeleri üzerine, TBMM Başkanvekili Akşener, ''bitmeyene senfoni'' diye tepki gösterdi.

Erdoğdu, ''Milletin vergisiyle olan her şeyi bitmeyen senfoniye çevirmeye hazırız'' ifadesini kullandı.

Canikli de bir milyar dolardan bahsedildiğini belirterek, o tarihe kadar dağıtılan kömürün toplamının bile bu rakamın altında olduğunu söyledi.

İNDİR ELİNİ

Bu sırada Aykut Erdoğdu ile AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel oturdukları sıralarda tartışmaya başladı. Erdoğdu'nun ''indir elini'' diyerek ayağa kalkması ve Özel'e doğru yürümek istemesi üzerine, milletvekilleri araya girdi.

TBMM Başkanvekili Akşener, birleşime ara verdi.

BU KADAR DA PİŞKİNLİK FAZLA

Aranın ardından, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın konuya açıklık getirmesini istedi.

Yıldız, söz alarak, şunları kaydetti:

''İftiralarla dolu olsa da sessizce ve sakince dinledim. Bu kadar pişkinlik fazla.

Bir insan sesini yükseltmekle haklılık kazanmaz. Bu konuda Gensoru verildi. Gensoruya imza koyan arkadaş, kendi partisi içerisinde de itibar kaybetti. O Gensoru o kişi için utanç vesilesidir.

Bakanlık yasaklı bir firmayı, kişiyi ihaleye aldı diye gensoru verildi. Yasaklı kişiyi ihaleye almak suçtur. Çağrıda bulunduk, 'suç duyurusunda bulunun' dedik.

'Sizin orada çok para dönüyor' diyorlar. Biz daha çok para döndürmeye çalışıyoruz. O para nereye dönüyor? Çok para dönmesi demek senin cebine dönmesi demek mi? Bunun kadar büyük ayıp olabilir mi? Böyle itham olur mu? Bu işe başlarken Allah bizlere bir lira bile bilerek değil bilmeyerek yedirmesin dedik.''

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yıldız'ın konuşmasında Erdoğdu'nun iddialarına yönelik hiçbir söylemediğini belirterek, ''Gensoruyu geride bıraktık. Konu başka, iddialar başka. Cevap vermeme yolunu tercih ediyorsanız, verecek cevabınız yok olarak anlarım bunu. Topu taca atmaya gerek yok. Sayın bakan kendi itibarına baksın'' dedi.

Yıldız da yeniden söz alarak, Erdoğdu'ya yönelik, ''Sen dürüst gibi görünmeye çalışan birisiysen lütfen suç duyurusunda bulun. Mahkeme seni ilk celsede reddetmezse ben istediğine varım'' diye konuştu.

Erdoğdu, yeniden kürsüye gelip iddialarını yinelerken, Bakan Yıldız, Komisyon sırasından ''Suç duyurusunda bulun. Nedir bu pişkinlik?'' dedi.

Erdoğdu, Yıldız'a ''Pişkin sensin, yolsuzluğunu içinde olan da sensin'' karşılığını verdi.