BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,28
HABER /  DÜNYA

Suriyeliler ülkelerine dönüyor

Ülkelerinde yaşanan şiddetten kaçarak Lübnan'a sığınan 200'e yakın Suriyeli Cideyde sınır kapısından geçiş yaparak ülkelerine döndü.

Abone ol

Geri dönen Suriye lileri gümrük kapısında karşılayan Devlet Bakanı Cozef Seveyda, ''Biz şimdi ülke dışından ülkelerine dönen Suriyelileri karşılıyoruz ve onlara ülkenize tekrar hoş geldiğiniz diyoruz'' dedi.

Seyeda, iç karışıklık ve olaylarda evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara kalacak yerler tahsis ettiklerini ve gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Komşu ülkelerdeki Suriyeli mülteci lerle Suriye Kızılayı vasıtasıyla bağlantı kurduklarını ifade eden Seveyda, bu sayının artmasını beklediklerini ifade etti.

Suriyeli mültecileri karşılayanlar arasında bulunan Sosyal Politikalar Bakanı Kinda Şamut da, çatışma bölgelerinden kaçan vatandaşlara yardımda bulunduklarını ve onlara kalacak yer tesis ettiklerini vurguladı.

Giriş yapan bazı mültecilerin otobüslerden inerek ülke topraklarını öptüğü gözlendi, giriş yapan kadın ve çocuklara yetkililer çiçek verdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), ülke dışında kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısının 1 milyona ulaştığını açıklamıştı.