BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  DÜNYA

UNESCO'dan gazeteci cinayetlerine kınama

UNESCO Başkanı İrina Bokova, Brezilya ve Pakistan'daki gazeteci cinayetlerini kınayarak, medya çalışanlarının güvenliğini artırıcı tedbirler alınması çağrısında bulundu.

Abone ol

BM 'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, ''Mehmood Jan Afridi ve Malik Mumtaz'ın öldürülmesinden dolayı çok endişeliyim. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü adına gerekli olan basın ve ifade özgürlüğü için Pakistan'daki gazetecilerin güvenliğini artırıcı önlemler alınmalı'' ifadesini kullanan İrina Bokova, cinayetlerin titizlikle araştırılıp suçluların yargılanacağına inandığını belirtti.

Pakistan 'ın Kuzey Veziristan bölgesi Miran Şah şehrinde Malik Mümtaz isimli gazeteci 27 Şubat günü evine giderken aracında, iki gün sonra ise Mehmood Jan Afridi Balucistan bölgesi Kalat şehrinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

İki gazetecinin de saldırılar öncesi tehdit edildikleri belirtilmişti.

Öte yandan Brezilyalı radyo çalışanı Mafaldo Bezerra Goes de 22 Şubat'ta silahlı saldırıda öldürülmüş, Goes'in radyo programında uyuşturucu kaçakçıları ve suç gruplarını eleştirdiği için ölüm tehditleri aldığı bildirilmişti.

Öte yandan UNESCO yetkilileri, 2012 yılından bu yana 5 medya çalışanının öldürüldüğü Pakistan'da basın örgütleri ile başkent İslamabad 'da gazeteci güvenliği ile ilgili uluslararası bir konferans düzenlendiğini bildirdi.