BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  DÜNYA

ABD'den nükleer tehdide yanıt

ABD, Kuzey Kore'nin saldırısı karşısında kendini savunabilme becerisine sahip olduğunu açıkladı.

Abone ol

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, gazetecilere yaptığı açıklamada, tehdit ve kışkırtmalarını artıran Kuzey Kore 'nin hiçbir şey kazanamayacağını belirtti.

Amerikalı Demokrat Senatör Bob Menendez de başkanı olduğu ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, ''Pyonyang rejiminin intihar etmek istediğini düşünmüyorum ancak ABD'ye saldırması halinde bunun (intiharın) kesinlikle başına geleceğini biliyor'' ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'nin tehdidini ''saçma'' olarak nitelendiren Menendez, ABD'nin tehdidi etkisiz hale getirmek için kararlı, istekli ve yetkin olduğunu belirtti.

Menendez, Kuzey Kore'nin 6-7 nükleer silah yapmaya yetebilecek 20-40 kilogram plütonyum ürettiğini belirterek, Kuzey Kore'nin ısrarlı olması halinde, bunun ABD'nin güvenliğine doğrudan tehdit teşkil edeceğini vurguladı.

Senatör Menendez Kuzey Kore'nin, ABD'nin müttefikleri ve bölgedeki Amerikan güçleri için büyüyen bir tehdit olduğuna da dikkati çekti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bugün, ülkesinin Washington yönetimine karşı ''saldırganların merkezlerine önleyici nükleer saldırı'' düzenleme hakkını kullanacağını açıklamıştı.

Sözcü, ABD'yi Kuzey Kore'ye karşı nükleer savaş başlatmaya çalışmakla suçlamıştı.