BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  GÜNCEL

Çandar PKK'nın Öcalan'a cevabını yazdı

Öcalan'ın mektubuna terör örgütü PKK tam olarak ne cevap verdi? Süreci yakından takip eden Cengiz Çandar, örgütün tavrını yazdı.

Abone ol

Radikal yazarı Cengiz Çandar, Kandil'in mesajını "İçimiz rahat değil ama Öcalan'ı izlemeye, dediklerini yerine getirmeye devam edeceğiz" diye okudu.

Karayılan'ın 10 sayfalık açıklamasını haklı olarak kafa karıştırıcı bulanlar oldu. PKK'yı yakından takip eden isimlerin başında gelen Çandar, uzun açıklamadan çıkan sonucu bugün yazdı.

Kandil'in süreçle ilgili rahatsızlıklarının açıklamada görüldüğünü belirten Çandar, net mesajın 7. sayfada olduğuna dikkat çekti. Karayılan'ın açıklamasının tercümesini yapan Çandar'a kulak veriyoruz:mektup.20130309084635.jpg

"BOŞA DÜŞÜRMEMİZ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

(...)Ben ilk okuyuşumda da sonrasında da ‘mesajın en somut ve can alıcı’ bölümünü 7. sayfanın başında buldum. Şu cümlelerle ifade edilen bölümde:

“...Biz Önderliğimize tam olarak güveniyoruz ve mektubunda ortaya koyduğu çözüm perspektifini çok büyük bir dikkatle okumak, incelemek ve kararlaşmak durumundayız. Ben açıkça söyleyeyim, bu yüksek düzeyde inanç yaratan ve güven veren duruş olmasa hiç kimse bizi direniş hamlesini yükseltme yolundan caydıramaz.”

Bunun ‘basit tercümesi’ şöyle olabilir: “Bize kalsa, bu ‘Süreç’ten uzak dururduk. Hâlâ da bir dizi kuşkumuz söz konusu. İçimiz rahat değil. Buna rağmen, Abdullah Öcalan’ı izlemeye, dediklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Talimatlarını içimize sindirmeye çalışacağız. Onu karşı koymamız, ‘boşa düşürmemiz’ söz konusu olamaz.”

Kandil’in nerede, niçin ‘zorlandığı’ da Karayılan açıklamaları dikkatle okunduğunda anlaşılabiliyor. Ama şu an için ‘pratik’te önemli olan, ‘Abdullah Öcalan’a sadakat’in teyidi.

PEKİ ÖCALAN NE DİYECEK?


Nevruz’a doğru, ‘kalıcı ateşkes’ anlamında ‘çatışmasızlık’ ilanı gelecek gibi. Bunun daha öncekiler gibi bir ‘tek taraflı ateşkes’ ilanından öteye unsurlar taşıyacağını da tahmin edebiliriz.