BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.447,64
HABER /  GÜNCEL

PKK medya grubu

Kanlı terör örgütü Avrupa’nın desteği ile dev bir holding haline geldi,PKK'nın 3 tv kanalı ve sayısız şirketi var..

Abone ol

Kanlı terör örgütü Avrupa’nın desteği ile dev bir holding haline geldi PKK’nın 3 TV kanalı, 6 radyosu, 2 haber ajansı, 7 gazetesi, 45 dergisi ve sayısız ‘şirketi’ var

Bu çarpıcı açıklamayı Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner yaptı

Dünyada hiçbir terör örgütünün PKK kadar dış desteğe sahip olmadığını da kaydeden Aydıner, “Legal ve illegal faaliyetlerini Avrupa Halk Kongresi adlı çatı örgüt organize ediyor. PKK’nın oluşturduğu ‘Demokratik Basın Birliği de 3 TV, 6 radyo, 7 gazete ve 45 dergiyi organize ediyor

Bu yayın organlarının 39’u Avrupa’da” dedi...
İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin ''İç ve Dış Güvenlik'' konulu oturumunda konuşan Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, PKK'nın "Demokratik Basın Birliği" adı altında faaliyet gösteren 6 radyo, 3 TV kanalı, 2 haber ajansı, 7 gazete ve 45 dergiye sahip olduğunu söyledi.

Bu yayın organlarının 39'unun Avrupa ülkelerinde faaliyet gösterdiğini belirten Aydıner, bunlardan Roj TV, Mezopotamya Müzik Kanalı, Özgür Politika gazetesi, Serxvebun ve Fırat Haber Ajansı'nın, en faal yayınlar arasında olduğunu söyledi.

Dünyada PKK kadar dış desteğe sahip başka bir terör örgütünün olmadığını belirten Aydıner, terör örgütünün dış destek almadan ayakta durmasının mümkün olmadığını vurguladı.

MEDYA GRUBU KURDULAR
PKK'nın Avrupa'daki legal-illegal faaliyetleri hakkında da bilgi veren Aydıner, terör örgütünün medya grubu kurduğunu söyledi. Aydıner, şöyle konuştu: "Legal ve illegal faaliyetlerini 'Avrupa Halk Kongresi' adlı çatı örgüt organize etmekte, bunun yürütme ve denetleme organı olarak 'CDK/Avrupa Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu' adlı oluşum görev yapmaktadır. PKK'nın basın yayın faaliyeti için oluşturduğu 'Demokratik Basın Birliği' 6 radyo, 3 TV kanalı, 2 haber ajansı, 7 gazete ve 45 dergiyi organize ediyor. Bu yayın organlarının 39'u Avrupa ülkelerinde faliyet gösteriyor. Bu yayın organlarından Danimarka'dan aldıkları lisansla Belçika, Brüksel, Polonya ve Paris'te bulunan hazırlanıp yayına sokulan Roj TV, Mezopotamya Müzik kanalı ile Almanya'da yayınlanan Özgür Politika Gazetesi ve Serxvebun Dergisi ile Hollanda’yı adres gösteren Fırat Haber Ajansı öne çıkanlar."

AVRUPA DESTEK VERİYOR
Aydıner, uluslararası samimiyetsizlikten ve çifte standartlardan Türkiye’nin mağdur olduğunu belirtti. Çifte standart uygulayan ülkelerin insan haklarını bahahe ettiklerini dile getiren Aydıner, "PKK terör örgütünün kurduğu ve hiçbir ülkeyi temsil etmeyen 'Kürt Kızılayı'nın faaliyetine izin verenler Fransa, İngiltere, İsviçre, Belçika, Danimarka, Hollanda ve Yunanistan'dır" dedi. Terör örgütlerine dış destek açısından verilecek en önemli örneğin Özdemir Sabancı'nın katili DHKP/C Örgütü mensubu Fehriye Erdal olduğunu belirten Aydıner, "Yıllardır istiyoruz geri vermiyorlar. Sonunda oradan da kaçtı. Kaçarsa kaçsın" diye konuştu.


Haber:Nida ERYILMAZ


Kaynak: