BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.519,80
HABER /  SPOR

Erdoğan-Terim kolkola

AB-Latin Amerika futbol maçında Başbakan Erdoğan ile birlikte oynayacak olan Terim Avusturya'ya gitti

Abone ol

AB-Latin Amerika futbol maçında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte oynayacak olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Başbakan Erdoğan ile birlikte Viyana'ya geldi.

Otele girişte basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fatih Terim, Viyana'daki maçta keyif almak istediklerini söyledi. Terim, "Maça hazır mısınız?" şeklindeki soruya, "Eğlenceye, keyif almaya hazırız. Maç bir vesile. Bu işten keyif almak lazım. Çünkü, bu maç sporun evrensel bir şey olduğunu gösteren en önemli olaylardan biri. Bir tarafta başbakanlar, diğer tarafta eski milli futbolcular var. Dolayısıyla hoş bir mesaj verilecek. Bizim için işin eğlence ve mesaj kısmı önemli" dedi.

Başbakan Erdoğan ile uçakta maçla ilgili konuştuklarını ifade eden Terim, "Tam olarak kimlerin oynayacağını bilmediğimiz için taktik konuşmamız olmadı" dedi.
Bir basın mensubunun "Başbakan hangi mevkide oynamalı?" şeklindeki sorusuna tecrübeli teknik adam, "Maç 5+1 olarak ve küçük sahada oynanacağı için mevkii kavramı yok. Herkes her yerde oynayabilir. Kimin oynayacağından çok işin eğlence ve mesaj kısmı bizim için önemli. Kazananın kaybedenin uzun yıllardan sonra ilk defa önemli olmadığı bir maç gözüyle bakıyoruz'' diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'ın maça sıkı bir şekilde hazırlandığını öğrendiğini kaydeden Fatih Terim, "Başbakanımız, küçük rahatsızlığını da atlatmış. Ben, zaten kendi arkadaşlarımızla oynuyorum. Mesleğim icabı da ara sıra çalışıyorum. Fakat, eski halimizin de olmadığını da söylemekte fayda var" diye konuştu.