BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,46
HABER /  POLİTİKA

Mecliste lig polemiği

AK Parti Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, lig statütüsünün değişmemesi için önerge verdi!

Abone ol

AK Parti Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Lig Müsabakaları Statüsü'nün değiştirilmemesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi sundu.

Yalçınbayır'ın teklifinin gerekçesinde, futbol faaliyetlerinin milli ve milletlerarası kurallara göre yürütüldüğü, takımların küme düşme veya yükselme konularının müsabaka statüsüyle belirlendiği bildirildi.

Futbol müsabakaları sonuçlarının yasama tasarrufuyla değiştirilmesinin düşünülemeyeceği vurgulanan gerekçede şampiyonluk sevinci ve küme düşme üzüntüsünün, spor içindeki bir olgu olduğu belirtildi.

Gerekçede, "TFF'nin, FİFA veya UEFA üyeliğinin askıya alınması, Türkiye'nin itibarına, güvenilirliğine ve propagandasına olumsuz etki edecektir. Siyaset kurumu, müsabakaların sonuçlarına ve liglerin statüsüne müdahale etmemelidir" denildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili İrfan Rıza Yazıcıoğlu, bu yıl Türkiye futbol liglerinde küme düşmenin kaldırılması için ayrı ayrı kanun teklifi vermişti.