BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.424,80
HABER /  SPOR

İsimleriyle yaşayacaklar

GSG Müdürü Mehmet Atalay, Türk sporuna emeği geçenlerin isimleriyle yaşayacağını söyledi

Abone ol

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türk sporuna emeği geçen yönetici, sporcu ve devlet adamlarının isimlerinin yaşatılması konusunda bugüne kadar vefalı davranılmadığını belirterek, ''Sporumuza emeği geçenlere vefa olarak, onların isimlerini spor tesislerine vererek yaşatacağız'' dedi.

Mehmet Atalay, genel müdür yardımcısı Yunus Akgül ile birlikte Çorum Vali Vekili Murat Soylu'yu ziyaret etti.

Atalay, yapımı tamamlanan sentetik çim sahaya Vali Hüseyin Poroy'un isminin verilmesi konusundaki bir soru üzerine, vali, belediye başkanı, bakan ve başkakanların kendi görev süresi içinde herhangi bir tesise kendi adını vermesinin yasal olarak mümkün olmadığını söyledi.

Bu kişilerin isimlerinin kendi inisiyatifleri dışındaki başka yerlere verilebileceğini anlatan Atalay, Çorum'da spora destek veren Vali Hüseyin Poroy'un şehirden ayrıldığı zaman mutlaka bir tesise adının verileceği sözünü verdi. Spora emeği geçen devlet adamlarının spor tesislerine verilen isimlerinin yeni yönetimler ile değiştirildiğini ve bunun problemler doğurduğunu vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

''Van'daki futbol stadına Vali Mahmut Yılbaş'ın ismi verilmişti. Sonra yeni atanan bir Vali, stadın adını değiştirdi. Şuan İstanbul Valisi olan Muammer Güler, Gaziantep'te Valilik yaptığında adının verildiği spor tesislerinin ismi yeni valiler tarafından değiştirildi. Bunun örnekleri çok. Bizim gönlümüzden geçen vefa adına birtakım işler yapılmasıdır. Bir vali, belediye başkanı veya bir devlet büyüğü hizmet verdiği yerden gittikten sonra tesis ve binalara verilen isimleri değiştirilmemeli'' ''Kimin adı olursa olsun, ister Deniz Gezmiş, isterse Necip Fazıl... Var olan isimleri artık değiştirmiyoruz. Oradaki iradenin kararıyla o isim konulmuşsa o isim orada kalmalı. Bu yap-boz tahtası haline getirilmemeli'' diyen genel müdür Mehmet Atalay, spor yöneticilerinin, spora destek veren devlet adamlarının, işadamlarının ve başarılı sporcuların adını yaşatmak için yeni bir hamle içerisinde olduklarını kaydetti.

Geçmişte Türk sporuna büyük başarılar kazandırmış sporcuların isminin hiçbir yere verilmediğini anımsatan Mehmet Atalay, olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçi Tevfik Kış'ın adının memleketi Çorum'da dahi yaşatılmadığını hatırlattı.

Ünlü güreşçinin adının memleketindeki bir spor tesisine verilmesi gerektiğini ifade eden Atalay, ''Bunun gibi olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge de aynı konudan muzdarip. Okullar yaptırıyor, spora büyük destekler sağlıyor ama adını hiçbir yerde görmüyoruz. Olimpiyatlarda madalya almış sporcuların adının yaşatılmaması acı bir durum. Aynen bunun gibi Şenez Erzik'in adı hiçbir futbol sahasında yok. Bakıyoruz bir spor tesisine sanatçının adı veriliyor. Sanatçının adının yaşatılmasına karşı değilim ama sanatçının adı kültür merkezlerine verilsin. Bizim sporda çok adamlarımız var'' diye konuştu.

Hamza Yerlikaya'nın adının daha 20 yaşında bir öğrenciyken İstanbul'da bir spor salonuna verildiğini hatırlatan Mehmet Atalay, asrın güreşçisi Yerlikaya'nın adının Türkiye'nin en büyük salonuna verilmesi gerektiğini savundu. Sporcuların isimlerinin özellikle kendi memleketlerinde yaşatılmasını isteyen Atalay, bu amaçla tekvando dünya şampiyonu olan Bahri Tanrıkulu'nun isminin memleketi Antalya'daki bir spor salonuna verildiğini bildirdi.

Daha sonra Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı da ziyaret eden Mehmet Atalay, Vali Vekili Murat Soylu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile birlikte sentetik çim saha, Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi ve Namazgah Güreş Alanı'nda incelemelerde bulunduktan sonra şehirden ayrıldı.