BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.516,09
HABER /  POLİTİKA

Türbanlı öğrenciler karşıladı

Başbakan Erdoğan, Viyana'da ikametine ayrılan otelde Türk öğrencilerle toplantı yaptı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Viyana'da ikametine ayrılan otelde Türk öğrenciler ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (ATDB) adlı sivil toplum örgütü mensuplarıyla toplantı yaptı.

AB-Latin Amerika liderler zirvesine katılmak için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikametine ayrılan otelde Türk öğrenciler ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (ATDB) adlı sivil toplum örgütü mensuplarıyla toplantı yaptı.

Viyana'ya geldikten sonra eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanları Mehmet Ali Şahin ve Ali Babacan ile birlikte Hilton oteline gelen Erdoğan, kendisini bekleyen Türk öğrencilerle kısa süre önce kurulan ATDB mensuplarıyla görüştü. Toplantıya, çoğunluğunu Viyana Üniversitesinde okuyan türbanlı öğrencilerden oluşan 500 kadar Türk öğrenci katıldı.

Toplantı için bekleyen Türk vatandaşları, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Devlet Bakanları Şahin ve Babacan'ın salona girişlerinde ayağa kalkarak alkışlarla tezahürat yaptılar. Toplantıyı düzenleyen ATDB yöneticileri kürsünün arkasındaki ışıklı panoya, Türkçe ve Almanca olarak ''Birlikte daha güçlü'' sloganını yazdılar.