BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Ağardan hukuk uyarısı!

DYP lideri Ağar, ''Hukuksuzluğun, adaletsizliğin olduğu Türkiye'ye taşıyamayız" dedi.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Hukuksuzluğun, adaletsizliğin, çaresizliğin olduğu bir Türkiye'yi hiçbirimiz taşıyamayız'' dedi.

Ağar, Genel Başkan yardımcıları Saffet Arıkan Bedük, Tevfik Altınok, Orhan Keçeli, Celal Adan ve bazı milletvekilleriyle İzmit'te, Esnaf ve Sanatkarlar Odası birliği, İzmit Ticaret Odası ile Kocaeli Sendikalar Birliği'ne üye sendika başkanlarıyla toplantı yaptı.

Petrol-İş Sendikası Yarımca Şubesi'nde sendika yöneticileriyle bir araya gelen Ağar, Türkiye'de fakir, fukaranın, kimsesizin oylarıyla iktidara gelenlerin, en çok bu kesimi ezdiğini ileri sürdü. Ülkede işsizliğin arttığını, işyerlerinin sürekli yurt dışına kaçtığını ifade eden Ağar, 70'li ve 80'li yıllardaki sendikal anlayışın kalmadığı günümüzde, sendikaların daha çok verim alınabilmesi, işyerlerinin açık tutulabilmesi için mücadele ettiğini anlattı. Ağar, şöyle konuştu: ''Bugün 70'lerin, 80'lerin sendikaları var mı? Sendikalar ne yapıyor şimdi.

Daha çok verim alabilmeyi, işyerini açık tutmayı amaçlayan bir anlayışla hareket ediyor. İdeolojiler geri planda kalmış. Ancak böyle devam ederse ideolojiler ön plana çıkar. Hiç kimse ezilenlerin üzerine gidemez. Bu derece yok farz ederek, bu derece hukuksuzluk içinde, bu derece rahatlık içinde olamaz. Şartlar belli... Sürekli işsiz sayısı artıyor, işyerleri sürekli dışarıya kaçıyor, buralarda işyerleri azalıyor.

İş piyasası haksız rekabetle karşı karşıya. Boğaz tokluğuna, sigortasız çalışmak isteyenler var. Bir biçimde sömürü düzeni almış başını gidiyor. bu sömürü düzeni böyle alıp gidemez. Sen burada Türkiye'nin önemli değerlerini, rant getiren alanlarını, arsalarını, limanlarını, yerli ve yabancı ortaklara peşkeş çek, ondan sonra garip gurebaya iki çuval kömür, bir çuval odun, iki paket bulgur, bir paket makarna ver. Siyaseti yok edeceğiz arkadaşlar. Hep beraber yok edeceğiz. Şuur lazım insanlarda.''

-''HER MESELENİN ÇÖZÜM MERCİİ DEMOKRASİDİR''-

Yabancıların ve yeni teknolojilerin gelmesine kimsenin itirazı olmadığını ifade eden Ağar, ''Peki kardeşim, doğrudan yatırım diye bir şey var mı? Hiçbir baca tütüyor mu?'' dedi. Türkiye'nin daha çok yatırıma, daha çok üretime ve istihdama ihtiyacı bulunduğunu anlatan Ağar, şunları kaydetti: ''Hukuksuzluğun, adaletsizliğin, çaresizliğin olduğu bir Türkiye'yi hiçbirimiz taşıyamayız. DYP olarak kararlıyız. Biz burada hükümet olacağız. Biz esnafın, köylünün, çiftçinin, memurun emeklinin, yani orta sınıfın.

Türkiye'de demokrasinin teminatı olan, Türkiye'nin milli değerlerinin teminatı olan, Türkiye'de toplumsal huzuru, toplumsal beraberliğine teminat olan kesimlerin çıkarlarını ön plana almaksızın bu ülkeyi kimse yönetemez. Ancak, yönettiğini zanneder. Bizim endişemiz odur ki Türkiye'yi başka sıkıntılara, zorluklara taşır. Bizim bakmak, görmek istediğimiz mesele Türkiye'nin başka sıkıntılara gitmeksizin bu sıkıntıların altından çıkabilmesidir. Türkiye'de her meselenin yegane çözüm merci demokrasidir. Bunun dışında hiçbir şartı ve çareyi kabul edemeyiz. Demokrasi dışı her düzen işçi sınıfının, daha fazla ezildiği yok olduğu dönemleri ortaya çıkartır.''