BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK hain saldırıyı böyle yaptı

Şırnak Uludere'ye dün gece saldıran PKK bir askerimizi şehit etti. Saldırının ayrıntıları da belli oldu.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Şırnak Uludere'de Uzman Çavuş Mehmet Tez'in şehit olduğu saldırıyı Irak tarafından havan topları ile üç ayrı noktadan yaptığı öğrenildi. Son saldırıyla birlikte iki ayda şehit düşen asker sayısı 37, yaralı güvenlik görevlisi sayısı ise en az 66 oldu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırındaki konuşlu birliklere dün gece yarısı sınırın Irak tarafından PKK'lı teröristler tarafından üç ayrı noktadan havan topları, Docka ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, Uzman Çavuş Mehmet Tez, şehit olurken, 1 korucu yaralandı, 3 terörist öldürüldü. Çatışmada PKK'lılar diğer ölü ve yaralılarını alıp sınırın iç kesimlerine götürdüğü belirtildi.

Uludere'nin Irak sınırına sıfır noktasında Gülyazı Köyü Karaçalı Bölgesi'nde dün gece kalabalık PKK'lı terörist grup, hudut hattında konuşlu birliğe Irak tarafından havan topu, Docka ve ağır silahlarla üç aynı noktadan saldırı düzenledi. Açılan ilk ateşte Uzman Çavuş Metin Tez, şehit olurken, 1 korucu yaralandı. Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle saatlerce süren çatışma yaşandı. Çatışmada 3 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Bölgeye Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Kobra helikopterler sevk edildi. Helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları bombalarken, sınırdaki birliklerde yoğun ateş altına aldı. Askeri yetkililer, bölgede yapılan gözetlemede çatışmada çok sayıda PKK'lıların öldürüldüğünü ve yaralandığını belirtti. Yetkililer, diğer PKK'lıların ölü ve yaralılarını alıp Irak'ın iç kesimlerine doğru kaçtığını söyledi.

Sınır hattında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Sikorsky helikopterlere özel eğitimli komandolar indirildi. Karadan da takviye birliklerin gönderildiği bölgede operasyonların aralıksız sürdüğü kaydedildi.

12 Ekim 2007'de PKK'lı teröristlerin Irak'tan havan ve ağır silahlarla yaptıkları saldırı DHA kameraları ile saniye saniye görüntülenmişti.

Teröristlerin attığı havan topu köy yakınlarına düşerken, köy toz bulutları kaplamış, köylüler evlerini terk ederek güvenli bölgelere sığınmıştı. Saldırıda bir asker yaralanmıştı.