BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.413,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

11 hayat kadınında bulaşıcı hastalık

Fuhuş operasyonunda yakalanan 43 yabancı kadının 11'inde bulaşıcı hastalık tespit edildi.

Abone ol

Samsun'da fuhuşu önlemek amacıyla düzenlenen operasyonlarda mağdur olarak ifadeleri alınan ve işlemleri sonrasında sınır dışı edilen 43 yabancı uyruklu kadından 11'inin çeşitli bulaşıcı hastalık taşıdığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre fuhuş yapıldığı yolundaki çeşitli ihbarlar üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geçen hafta yaptığı operasyonlarda fuhuş yaptığı belirlenen 65 yabancı uyruklu kadınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İşlemleri sonrasında Gürcistan, Ermenistan, Kırgızistan ve Dağıstan uyruklu 43 kadın sınır dışı edilirken bu kadınların yapılan sağlık kontrollerinin sonuçları da belli oldu.

Söz konusu kadınlardan 3'ünün frengi, 3'ünün hepatit B, 5'inin de Hepatit C virüsü taşıdığı anlaşıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 10 ay süren teknik takibi sonrasında başlattığı operasyon sonucu ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhşa aracı olma, yer temin etme ve görevi kötüye kullanma'' gibi iddialarla gözaltına alınanlardan 20'si tutuklamış aralarında 4 polis memurunun da bulunduğu 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Mağdur 65 kadından yabancı uyruklu 43'ü hakkında sınır dışı işlemi yapılmıştı. Türk vatandaşları ile evli oldukları belirlenen yabancı uyruklu 22 kişi ise ifadelerinin ardından serbest kalmıştı.