BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İntihar eden asker toprağa verildi

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Küllü Jandarma Karakolu'nda göğsüne ateş ederek intihar eden Muşlu asker, toprağa verildi.

Abone ol

Dün otopsisi yapılmak için Tunceli'den Elazığ'a götürülen 1990/1 tertip Jandarma Er Metin Ekinci'nin naaşı, bugün 8. Kolordu Komutanlığı'na ait askeri helikopterle 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na getirildi.

Askerin cenazesi daha sonra ambulansla merkeze bağlı Kale Mahallesi'ne götürüldü.

Askerin fenalık geçiren yakınlarına, cenazenin bulunduğu alanda hazır bekletilen iki ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Zümrete Ekinci sürekli baygınlık geçirdi.

Kale Mahallesi'ne gelerek aileyle görüşen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, başsağlığı dileklerini iletti. Baba Abdurrahman Ekinci ile görüşen Tuğgeneral Burhanettin Aktı, vatana millete hizmet yönünde her şeyin olduğunu ve devlet olarak da üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Kale Camii'nde bir süre bekletilen cenaze, öğle vakti Müftü Dursun Ali Şeker'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Kale Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kale Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.